Η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου πήρε διπλό πρόκρισης στο Βέλγιο και φουλάρει για τα προημιτελικά (vids)
i

Παίκτες Μπενφίκα / Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου πήρε διπλό πρόκρισης στο Βέλγιο και φουλάρει για τα προημιτελικά (vids)

Sportal newsroom 00:04 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 16.02.2023

Η Μπενφίκα πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ στο πρώτο ματς για την φάση των «16» του Champions League.

Νίκη - μίση πρόκριση πήρε η  Μπενφίκα στο Βέλγιο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League. Η πορτογαλική ομάδα κέρδισε 0-2, μπορώντας να βρει έυκολα κι άλλο γκολ και πλέον είναι 90 λεπτά απόσταση από την πρόκριση στους «8» της διοργνάωσης.

Η Κλαμπ Μπριζ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Μπουτσανάν και τον Λανγκ. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όμως η Μπενφίκα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά ο Αντόνιο Σίλβα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στην συνέχεια ο Ράφα Σίλβα και ο Γκονσάλο Ράμος έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 45' η βελγική ομάδα βρήκε δίχτυα, αλλά ο Ντένις Οντόι είδε το γκολ του να ακυρώνεται για όφσαϊντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «αετοί» της Λισαβόνας άνοιξαν το σκορ στο 51' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Μάριο. Στην συνέχεια η πορτογαλική ομάδα ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, μην αφήνοντας την Μπριζ να πλησιάσει εύκολα στην περιοχή της. Στο 83' ο Νταβίντ Νέρες με πλασέ έκανε το 0-2, σκορ το οποίο ήταν και το τελικό. 

Ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί της Μπάγερν για τα εισιτήρια: «70€; Δεν είμαστε ακόμα ο Νεϊμάρ»
CHAMPIONS LEAGUE

15:43 - 15.02.2023

Ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί της Μπάγερν για τα εισιτήρια: «70€; Δεν είμαστε ακόμα ο Νεϊμάρ»

Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου παρευρέθηκαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» για να στηρίξουν την ομάδα τους, ωστόσο φρόντισαν να διαμαρτυρηθούν για την τιμή των εισιτηρίων χρησιμοποιώντας τον... Νεϊμάρ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 0-1. Η ομάδα της Λισαβόνας μετά το γκολ κυριάρχησε και δεν άφησα την Μπριζ να πλησιάσει εύκολα στην εστία της. Αντίθετα η ίδια μπορούσε εύκολα να βρει παραπάνω από δύο γκολ. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μεεταξύ τους, όπου η Μπενφιίκα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπριζ. 

MVP: Ο Ζοάο Μάριο. Εκτός από το πρώτο γκολ ο Πορτογάλος είχε εξαιρετική παρουσία στον αγώνα τόσο επιθετικά όδο και αμυντικά.