Τι ώρα και που θα δείτε την κλήρωση των ελληνικών ομάδων

Σπόραρ, Κωνσταντέλιας, Πάλμα

i

© Intime

Τι ώρα και που θα δείτε την κλήρωση των ελληνικών ομάδων

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:49 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 21.06.2023

Οι πρώτες τρεις ελληνικές ομάδες που θα ριχθούν στην «μάχη» των προκριματικών κινούνται σε... ρυθμούς κλήρωσης και είναι έτοιμες να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Οι ελληνικές ομάδες είναι έτοιμες να μπουν σε... mood Ευρώπης, καθώς σήμερα θα μάθουν τον αντίπαλό τους. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, οι οποίοι θα μπουν πρώτοι στην κλήρωση.

Η επιστροφή στα αστέρια

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης την περασμένη σεζόν στη Super League, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα αστέρια. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να μην ολοκλήρωσε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έχασε την πρωτιά μέσα από τα χέρια της στις τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή στην δράση, άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» στρέφονται πλέον στη σημερινή κλήρωση (21/6, 13:00), η οποία θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Να θυμίσουμε, πως μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων ξεκαθάρισε και το τοπίο σε ότι αφορά τους υποψήφιους αντιπάλους. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με τη δευτεραθλήτρια Ελβετίας, Σερβέτ και θα αντιμετωπίσει είτε την Γκενκ, είτε την Ντνίπρο, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των προκριματικών.

Μία ώρα αργότερα (14:00) σειρά παίρνουν ΠΑΟΚ και Άρης. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, μπαίνουν ως ισχυρές στην κλήρωση και θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Αμφότερος στόχος είναι να μην επαναληφθεί η περσινή αποτυχία, η οποία κόστισε αρκετά και στις δύο ομάδες, ενώ δημιούργησε και πρόβλημα στο ranking της Uefa.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγη ώρα έγιναν γνωστές οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι στον β΄ προκριματικό γύρο του Conference League. Η UEFA, όπως συνηθίζει, χώρισε τις 90 ομάδες σε δέκα γκρουπ και ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να βρίσκεται στους ισχυρούς του 9ου γκρουπ μαζί με Φενερμπαχτσέ, Ομόνοια, τα ζευγάρια Βαντούζ-Νεμάν Γρόντνο και Χέγκελμαν-Σκούπι. Κάπως έτσι θα αντιμετωπίσει μια εκ των: Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λέφσκι Σόφιας (Ρουμανία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) και τον νικητή των ζευγαριών Λα Φιόριτα (Σαν Μαρίνο)-Ζίμπρου (Μολδαβία) και Μπαλζάν (Μάλτα)- Ντομζάλε (Σλοβενία).

Από την άλλη, ο Άρης που βρίσκεται στους ισχυρούς μαζί με Μακάμπι Τελ Α Βιβ, ΤΣΚΑ Σόφιας, ΑΕΚ Λάρνακας και Τορπέντο Κουτάισι ή Σαράγεβο θα αντιμετωπίσει μια εκ των: Πετροκούμπ (Μολδαβία), Σέπσι (Ρουμανία), Ακτόμπε (Καζακστάν), Τορπέντο Ζοντίνο (Λευκορωσία) και τον νικητή του Αραράτ (Αρμενία) – Εγνατία (Αλβανία).

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο το Sportal, όπως συμβαίνει σε κάθε σπουδαίο γεγονός θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις σε real time.