Κλοπ: «Δεν έχουμε καμία πιθανότητα για έξοδο στο επόμενο Champions League»

Γιούργκεν Κλοπ

i

© PrtScr

Κλοπ: «Δεν έχουμε καμία πιθανότητα για έξοδο στο επόμενο Champions League»

Κώστας Τσιακλής 11:25 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 06.05.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, θεωρεί πως η ομάδα του δεν έχει καμία πιθανότητα να μπει στην πρώτη τετράδα της Premier League, που οδηγεί σε έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, πιστεύει πως η ομάδα του δεν έχει καμία πιθανότητα να αγωνιστεί στο Champions League της νέας περιόδου, παρά τα πρόσφατα καλά αποτελέσματα που την έφεραν πιο κοντά στην πρώτη τετράδα.

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Φούλαμ με 1-0 την Τετάρτη (03/05) και πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη νίκη της στην Premier League (για πρώτη φορά φέτος). Μια μέρα αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Μπράιτον και επέτρεψε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μειώσει την απόσταση της από αυτήν στους τέσσερις βαθμούς (ωστόσο με αγώνα περισσότερο).

Παρά το γεγονός αυτό ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, θεωρεί πως η ομάδα του δεν θα καταφέρει να μπει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ο Γερμανός προπονητής ανέλυσε τα δεδομένα και ανέφερε τα εξής:

Η Λίβερπουλ παρουσίασε τη νέα της εντός έδρας εμφάνιση ωστόσο οι οπαδοί της επιζητούν την ανακοίνωση του ΜακΆλιστερ
PREMIER LEAGUE

20:17 - 05.05.2023

Η Λίβερπουλ παρουσίασε τη νέα της εντός έδρας εμφάνιση ωστόσο οι οπαδοί της επιζητούν την ανακοίνωση του ΜακΆλιστερ

Η Λίβερπουλ παρουσίασε τη νέα της εντός έδρας εμφάνιση όμως οι οπαδοί της ζητούν άμεσα την ανακοίνωση της απόκτησης του Αλέξις ΜακΆλιστερ από τη Μπράιτον.

«Υπάρχουν άλλες ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλύτερες θέσεις κι εφόσον κερδίζουν τα παιχνίδια τους δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Πρέπει να κρατήσουμε τις ομάδες πίσω μας. Έχουμε 59 βαθμούς και η Γιουνάιτεντ έχει 63, έτσι μπορούμε να πάρουμε 71 πόντους ως το τέλος της σεζόν. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται 8 βαθμούς στα 5 παιχνίδια που έχει, οπότε νομίζω ότι θα τα καταφέρει.

Έχουμε αρκετά να κάνουμε πρώτα με τη δική μας ομάδα. Αύριο (σήμερα 06/05), το ματς με τη Μπρέντφορντ είναι δύσκολο. Μπορούμε να ελέγξουμε θεωρητικά ολόκληρο το παιχνίδι και να μας… σκοτώσει μία στατική φάση».

Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Άνφιλντ» τη Μπρέντφορντ (Σάββατο 06/05, 19:30) για την 35η αγωνιστική της Premier League. Μοναδικός στόχος για τους «κόκκινους» είναι η νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο κυνήγι της τετράδας.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκεται στο -6 από την 3η Νιουκάστλ και στο -4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο αμφότερες έχουν παιχνίδι λιγότερο. Μια ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τη Λίβερπουλ στο -3 και στο -1 αντίστοιχα και θα βάλει πίεση στις δύο ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία. Η μεν Νιουκάστλ θα φιλοξενήσει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» την Άρσεναλ (Κυριακή 07/05, 18:30) ενώ η δε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ (Κυριακή 07/05, 21:00).

Όσο αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια γενικότερα η Λίβερπουλ είναι στο +5 από Τότεναμ και Άστον Βίλα και στο +4 από τη Μπράιτον, η οποία όμως έχει δύο ματς λιγότερα. Για να μείνει εκτός Ευρώπης τότε θα πρέπει να την προσπεράσουν και οι τρεις ομάδες.