Κλοπ ενόψει της ρεβάνς με την Ρεάλ: «Εάν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα πρόκρισης, οφείλουμε να προσπαθήσουμε»

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Print Screen

Κλοπ ενόψει της ρεβάνς με την Ρεάλ: «Εάν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα πρόκρισης, οφείλουμε να προσπαθήσουμε»

Κώστας Τόπας 22:20 - 14.03.2023

Ο Γιούργκεν Κλοπ αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 5-2.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (15/3) τη Λίβερπουλ μετά τη νίκη της με σκορ 5-2 στο «Άνφιλντ». Παρ' όλα αυτά, οι «κόκκινοι» είναι αποφασισμένοι για κατάκτηση θετικού αποτελέσματος. Αυτό άλλωστε φρόντισε να καταστήσει σαφές ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη και θα διεκδικήσει όποιες πιθανότητες της αναλογούν.

«Είπα πριν από τρεις εβδομάδες μετά την ήττα μας στο Άνφιλντ πως η Ρεάλ πέρασε. Τώρα είμαστε εδώ και έχουμε ένα ματς να δώσουμε. Εάν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα πρόκρισης, οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Εάν μπορούμε να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας αρνητικά, μπορούμε να τους εκπλήξουμε και θετικά. Είναι προφανές πως δεν έχουμε έρθει εδώ για να πούμε στην Ρεάλ "Προσέξτε, ερχόμαστε" αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε τη νίκη.

Οι αντεπιθέσεις στο δεύτερο μέρος ήταν πρόβλημα για εμάς στον πρώτο αγώνα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον Βινίσιους ή τον Μπενζεμά όλη την ώρα αλλά για μεγάλο διάστημα το κάναμε. Τακτικά, θα πρέπει να είμαστε σούπερ ενεργητικοί, με ή χωρίς τη μπάλα. Η πίεσή μας στο κέντρο θα πρέπει να είναι εξαιρετική. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ρίσκα αλλά να αποφύγουμε τις αντεπιθέσεις τους. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, είναι προτιμότερο αυτό από μία κατάσταση όπου μπορείς να χάσεις τα πάντα. Μπορούμε να χάσουμε ένα ματς, το έχουμε αισθανθεί αυτό στο παρελθόν, δεν μας αρέσει αυτό. Μπορείς να δεχτείς ένα ισχυρό χτύπημα εδώ. Θα προτιμούσα τη θέση του Κάρλο, που έχει να αμυνθεί αβαντάζ τριών γκολ».