Κλοπ: «Η καλύτερη ομάδα πέρασε, πρέπει να το παραδεχτούμε»

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Print Screen

Κλοπ: «Η καλύτερη ομάδα πέρασε, πρέπει να το παραδεχτούμε»

Άγγελος Φραγκισκάτος 05:40 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:25 - 16.03.2023

Η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» του Champions League, αφήνοντας τον Γιούργκεν Κλοπ ενοχλημένο για τα σχόλιά του, που έκανε πριν από 10 μήνες.

Αφού έχασε στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Μάιο, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ στόχευσε σε μια επανάληψη της επιτυχίας του 2019, όταν η αγγλική ομάδα πήρε τη ρεβάνς για άλλη μία ήττα τελικής φάσης, την προηγούμενη χρονιά. 

Δυστυχώς για τον προπονητή της Λίβερπουλ, έχει μείνει στην ίδια κατάσταση 10 μήνες αργότερα, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε για να τους στοιχειώσει για άλλη μια φορά στη φάση των «16» της φετινής σεζόν. Έχοντας καταρρεύσει στο «Άνφιλντ» στη πρώτη αναμέτρηση πριν από τρεις εβδομάδες, η ισπανική ομάδα επικράτησε με 1-0, εξασφαλίζοντας τη νίκη με συνολικό σκορ 6-2.

Επειδή είναι εκτός FA Cup, η Λίβερπουλ έχει πλέον 17 ημέρες χωρίς παιχνίδι, μέχρι να επιστρέψει στη δράση με μια τεράστια αναμέτρηση της Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι (1/4). Βασική προτεραιότητα για τον Κλοπ είναι πλέον η εξασφάλιση της πρώτης τετράδας, κάτι που πετυχαίνει πάντα, ήδη, από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο «Άνφιλντ».

Μιλώντας μετά την ήττα στην ισπανική πρωτεύουσα , ο Γερμανός προπονητής παραδέχτηκε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης άξιζε απόλυτα να περάσει:  «Το να έχεις χάσει με σκορ 5-2, δεν είναι σπουδαίο αποτέλεσμα αν θέλεις να περάσεις», παραδέχτηκε ο Κλοπ. 

«Έπρεπε να κάνουμε μια απίστευτη ανατροπή αλλά δεν μπορούσαμε απόψε. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, ο Άλισον έκανε δύο φανταστικές αποκρούσεις. Η καλύτερη ομάδα πέρασε, πρέπει να το παραδεχτούμε. Οι φάσεις νοκ-άουτ είναι έτσι. Δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά είναι αυτό που πήραμε.

Χρειάζεσαι στιγμές σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, αν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να μας είχε δώσει τη σπίθα αλλά αυτό είναι υποθετικό. Ήταν η καλύτερη ομάδα στα τρία ημίχρονα αυτής της ισοπαλίας και έτσι περνάς. Αν είχαμε κληρωθεί στην έδρα μας και παίζαμε, όπως κάναμε απόψε, πιθανότατα θα αποκλειόμασταν και εμείς. 

Δεν μπορούμε να ερχόμαστε εδώ και να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάτι. Προετοιμαστήκαμε για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι απόψε, να κάνουμε κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, αλλά δεν συνέβη. Κανείς δεν σκέφτεται πώς θα μπορούσε να αποκλειστεί η Λίβερπουλ και αυτό σημαίνει ότι πέρασε η καλύτερη ομάδα, έτσι είναι η φάση των νοκ άουτ».