Κλοπ: «Θα έρχομαι στο Άνφιλντ, ακόμα κι αν δεν το θέλει ο νέος κόουτς» (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Κλοπ: «Θα έρχομαι στο Άνφιλντ, ακόμα κι αν δεν το θέλει ο νέος κόουτς» (vid)

Κώστας Τόπας 18:56 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:58 - 19.05.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι βέβαιος ότι πήρε την κατάλληλη απόφαση για να βάλει τέλος την εννιάχρονη θητεία του στη Λίβερπουλ προτού υποκύψει στην κούραση, πιστεύοντας ότι ο σύλλογος θα είχε υποφέρει την επόμενη σεζόν.

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ, ο οποίος θα είναι κόντρα στη Γουλβς στις 19 Μαΐου την τελευταία αγωνιστική της Premier League. Θα είναι το τέλος μιας θητείας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στο οποίο η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα πάντα. Το όνειρο όλων των «Reds» είναι ο αποχαιρετισμός του Κλοπ να ζήσει μέχρι και μερικά χρόνια που είναι ήδη θρυλικά για τον σύλλογο.

Τα σχέδια έχουν αλλάξει, όπως αναφέρουν στην Αγγλία. Χωρίς ουσιαστικά καμία πιθανότητα να κερδίσει την Premier League και έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο Αγγλίας και το Europa League, η Λίβερπουλ αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την εν λόγω παρέλαση. Λόγω του κλίματος απογοήτευσης των οπαδών αλλά γιατί ο ίδιος ο Κλοπ το θέλει έτσι.

Σε συνέντευξή του στο SkySports, ο Γερμανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως η προπονητική δεν είναι πια αυτό που θέλει, αφήνοντας ωστόσο κι ένα παράθυρο ανοιχτό λέγοντας ότι όταν θα έχει ξεκουραστεί και θα θελήσει να επιστρέψει, δεν θα είναι σε κάποιον πάγκο.

«Το πλάνο εξ αρχής ήταν να έχω δυνάμεις μέχρι και την τελευταία μέρα. Την επόμενη σεζόν θα ήταν δύσκολα τα πράγματα αν συνέχιζα... Πρέπει να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και γεμάτος ενέργεια. Ακόμα και το 80% δεν είναι αρκετό.

Είναι κάτι με το οποίο πρέπει ν' ασχολείσαι 24 ώρες το 24ωρο και το έκανα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ξέρω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω έτσι στην κεφαλή ενός συλλόγου όπως είναι η Λίβερπουλ. Είναι κομμάτι της ζωής ν' αλλάζεις σκεπτικό και προτεραιότητες κάποια στιγμή...», ανέφερε αρχικά όταν κλήθηκε να μιλήσει για την απόφαση που πήρε να ανακοινώσει το τέλος της θητείας του στη Λίβερπουλ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο timing της απόφασης.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το πω αργότερα. Να το ξέρω, δηλαδή, να το ξέρουν αρκετοί και να μη το λέμε. Γιατί θα έφτανε η στιγμή που θα έπαιρναν τηλέφωνο οι ατζέντηδες για μεταγραφές και θ' απορούσαν γιατί δεν θα νοιαζόμουν για το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν».

Οσον αφορά την εξέλιξη του πλάνου Λίβερπουλ 2.0 ο Κλοπ τόνισε: «Μίλησα για τη Λίβερπουλ 2.0 και αυτό δεν σταματά επειδή φεύγω εγώ. Θα ξεκινήσει νέο πρότζεκτ, αλλά η Λίβερπουλ 2.0 θα συνεχιστεί».

Φυσικά ο Γερμανός τεχνικός δεν θα μπορούσε να εκφράσει την αγάπη του για τη Λίβερπουλ: «Δεν με νοιάζει αν θα με θέλει στο γήπεδο ο νέος προπονητής, εγώ θα είμαι εκεί και θα βλέπω τη Λίβερπουλ. Τώρα θα ξαναπάω και στο Ντόρτμουντ να δω την ομάδα γιατί δεν προλάβαινα να το κάνω. Αλλά θα είμαι στο “Άνφιλντ” και θα βλέπω τα ματς».

Για τις στιγμές που θα ήθελε ν' αλλάξει: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' όσα έζησα και όσα πέρασαν. Ήταν όλα ιδανικά. Η καλύτερη δυνατή επιλογή, στο καλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα».

Τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Η σχέση μου με όλους τους παίκτες είναι εξαιρετική και κανείς δεν θα σταματήσει ν' αγαπά το ποδόσφαιρο επειδή έφυγα εγώ. Δεν σταματήσαμε το σχολείο όταν έφευγαν οι καθηγητές μας. Με τα παιδιά υπάρχει σεβασμός και αγάπη και ναι, ορισμένες φορές υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι λογικό σε μια τέτοια μακρά πορεία».

Και τέλος ο Κλοπ δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν θέλω να ξαναγίνω προπονητής. Θέλω να εμπλακώ ξανά στο ποδόσφαιρο, θέλω να ξαναδουλέψω, αλλά δεν θέλω να το κάνω ως προπονητής».