Παίκτης που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό καταλήγει τελικά στη Ρεάλ Μπέτις

Άλεξ Κογιάδο

i

©fcbarcelona

Παίκτης που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό καταλήγει τελικά στη Ρεάλ Μπέτις

Κώστας Τσιακλής 22:00 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:11 - 11.07.2023

Η Ρεάλ Μπέτις φέρεται να έφτασε σε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του Άλεξ Κογιάδο. Ο Ισπανός είχε συνδεθεί αρκετές φορές με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Όπως ήταν πιθανότατα γνωστό ο Άλεξ Κογιάδο ήταν ένας από τους παίκτες που ήθελε να πουλήσει η Μπαρτσελόνα. Ο 24χρονος εξτρέμ που αγωνίζεται και ως μέσος είχε συνδεθεί με μια πιθανή μεταγραφή στον Ολυμπιακό ωστόσο τελικά καταλήγει στη Ρεάλ Μπέτις.

Η προσπάθεια ενίσχυσης στον Ολυμπιακό συνεχίζεται με τον Βιθέντε Ιμπόρα να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». Επιπλέον ο Ολυμιακός προσπαθεί να αποκτήσει τον Μάρκος Αντρέ από τη Βαλένθια ωστόσο η Αλαβές μπήκε σφήνα στη διεκδίκηση του και βάζει δύσκολα στην ομάδα του Πειραιά.

Την ίδια ώρα πάντως ένας παίκτης που είχε συνδεθεί αρκετές φορές στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τελικά καταλήγει στη Ρεάλ Μπέτις. Ο λόγος για τον Άλεξ Κογιάδο, ο οποίος όπως αναφέρεται από τους δημοσιογράφους, Φεράν Μαρτίνεθ και Φαμπρίτσιο Ρομάνο βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τους Ανδαλουσιανούς.

Σύμφωνα με τους δύο έγκριτους δημοσιογράφους για την ολοκλήρωση της μεταγραφής απομένει απλά μια υπογραφή του ποδοσφαιριστή. Ο Κογιάδο αποχωρεί ως ελεύθερος και θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Μάλιστα η Μπαρτσελόνα θα έχει και ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη και πιο συγκεκριμένα αυτό θα είναι 20%. Η συμφωνία αναμένεται ότι θα κλείσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.

Ο Κογιάδο αναδείχθηκε κυρίως από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα (αρχικά ήταν στις ακαδημίες της Εσπανιόλ) ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει και πολλές ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Συγκεκριμένα ο Ισπανός αγωνίστηκε μόλις σε δύο αναμετρήσεις της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Τις τελευταίες δύο σεζόν ο 24χρονος άσος είχε δοθεί δανεικός σε Γρανάδα και Έλτσε. Με την πρώτη είχε 17 συμμετοχές και σημείωσε μόλις δύο γκολ και μια ασίστ. Ανάλογος ήταν και ο απολογισμός του στην ουραγό της περσινής La Liga αφού σε επίσης 17 εμφανίσεις είχε μόλις ένα γκολ και μια ασίστ.