Κωνσταντίνος Καρέτσας: Ποιος είναι ο 15χρονος Έλληνας που υπέγραψε στη Γκενκ και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στο Βέλγιο
i

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας/©KRC Genk

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Ποιος είναι ο 15χρονος Έλληνας που υπέγραψε στη Γκενκ και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στο Βέλγιο

Sportal newsroom 10:50 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 14.01.2023

Σε ηλικία 15 ετών, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ίσως ταλέντο στο Βέλγιο, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Γκενκ.

Δεν δυσκολεύεται κανείς από το όνομα να διαπιστώσει πως η καταγωγή του είναι ελληνική. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στο Γκενκ, μιας και οι προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα γονείς του είχαν πάρει νωρίτερα την απόφαση να μεταναστεύσουν εκεί.

Την Παρασκευή, περίπου δυο μήνες αφού συμπλήρωσε τα 15, ο πιτσιρικάς υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με την Γκενκ, η οποία δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να τον «καπαρώσει», με δεδομένο πως αυτήν την περίοδο θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο στο Βέλγιο.

Το… περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο «Κος», όπως τον αποκαλούν, είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του με το ποδόσφαιρο από της ακαδημίες της Γκενκ, όμως αρχικά δεν είχε κριθεί αρκετά ικανός, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία διετία να βρεθεί στα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ, αγωνιζόμενος με τις ομάδες U14 και U15.

Ωστόσο, λόγω και κάποιων προβλημάτων που υφίστανται στα αναπτυξιακά τμήματα της Άντερλεχτ οδήγησαν την οικογενειακή απόφαση για επιστροφή στη Γκενκ, από τις ακαδημίες της οποίας έχουν βγει άλλωστε ποδοσφαιριστές επιπέδου Κέβιν Ντε Μπρόινε και Τιμπό Κουρτουά. Όχι πως δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις, μιας και όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στο Βέλγιο, για τον 15χρονο επιτελικό χαφ υπήρξε ενδιαφέρον από Μάντσεστερ Σίτι και Αγιαξ.

Σύμφωνα με τα scouting reports, ο Καρέτσας είναι ένα «10άρι» με άριστη τεχνική κατάρτιση, με εξαιρετικό αριστερό πόδι και με όραμα στο παιχνίδι του. Εχει περάσει ήδη από τις «μικρές» εθνικές ομάδες του Βελγίου. Πρόσφατα, αγωνίστηκε με την U16 των «κόκκινων διαβόλων» στο περίφημο γαλλικό τουρνουά της Val De Marne, στο οποίο συμμετείχαν επίσης Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία, και αναδείχθηκε MVP.

Αν και μέλος των εθνικών ομάδων του Βελγίου, λόγω καταγωγής έχει -ακόμα- δικαίωμα να αγωνιστεί και με τη Ελλάδα, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις η «δέσμευση» έρχεται με την ενηλικίωση του ποδοσφαιριστή. Βέβαια, είναι άγνωστο αν η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κρίνει πως υπάρχει λόγος να γίνει… απόπειρα να πειστεί ο Καρέτσας να φορέσει τη «γαλανόλευκη».