Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρόμητου σκόραρε και νίκησε τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ

Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρόμητου σκόραρε και νίκησε τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 16:59 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 08.01.2024

Ο Αγκιμπού Καμαρά σκόραρε για τη Γουινέα στη φιλική νίκη με 2-0 επί της Νιγηρίας του Εκόνγκ.

Ο άσος του Ατρόμητου Αγκιμπού Καμαρά ήταν βασικός με τη Γουινέα στο φιλικό προετοιμασίας για το Κόπα Άφρικα κόντρα στη Νιγηρία.

Με τους «αετούς», παράλληλα, έπαιξε σε όλο το ματς ο στόπερ του ΠΑΟΚ Τροστ-Εκόνγκ. Νικητής αναδείχθηκε ο Καμαρά, ο οποίος στο 14' σημείωσε το 1-0, στη φιλική νίκη με 2-0 της Γουινέας. Να σημειωθεί ότι το Κόπα Άφρικα θα ξεκινήσει στις 13 Γενάρη και θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά βρίσκεται στον τρίτο όμιλο με Σενεγάλη, Καμερούν και Γκάμπια.

Προκρίνονται στους έξι ομίλους οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στις 27/1 με 30/1 θα πραγματοποιηθεί η φάση των 16. Στις 2-3 Φεβρουαρίου τα προημιτελικά, στις 7/2 οι ημιτελικοί, στις 10 Φεβρουαρίου είναι ο μικρός τελικός και στις 11/2 ο μεγάλος τελικός. Ο Καμαρά, θα χάσει τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και δεδομένα θα λείψει στα εντός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας.

Ο Εκόνγκ εκτός του αγώνα με τον Άρη θα λείψει σίγουρα στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Βόλο και στους αγώνες πρωταθλήματος με ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Βόλο εκτός, Παναθηναϊκό εντός. Η Νιγηρία είναι παραδοσιακή δύναμη στην Αφρική κι αναμένεται να προχωρήσει. Οπότε υπάρχει κίνδυνος στη συνέχεια να χάσει και τους αγώνες με Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά κι ένα ακόμα ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η Νιγηρία είναι στον πρώτο όμιλο με τη διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού, την Ισημερινή Γουινέα και τη Γουινέα Μπισάου.

Στις 14 Γενάρη με την Ισημερινή Γουινέα είναι το πρώτο ματς. Το δεύτερο είναι στις 18 Γενάρη 2024 με την Ακτή Ελεφαντοστού και το τρίτο στις 22 του επόμενου μήνα με την Γουινέα Μπισάου.