Υποψήφιος για παίκτης της εβδομάδας στο Europa League ο Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης

i

©Intime

Υποψήφιος για παίκτης της εβδομάδας στο Europa League ο Φορτούνης

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:22 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 15.12.2023

Ο Κώστας Φορτούνης μοίρασε τρεις ασίστ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα και έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της εβδομάδας στο Europa League.

Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 21′ και δύο τέρματα του Ποντένσε σε ένα δίλεπτο (40′ και 42′), ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος βρήκε δύο ακόμη γκολ με Ρέτσο (αυτογκόλ του τερματοφύλακα) και Ελ Αραμπί, αλλά εμφάνισε και κενά στην άμυνά του, επιτρέποντας στην Μπάτσκα Τόπολα να σκοράρει δις από δικά του λάθη. 

Έστω κι έτσι, οι Πειραιώτες πήραν μία άνετη νίκη (5-2) και την τρίτη θέση στον πρώτο όμιλο του Europa League, που οδηγεί στα play off του Conference League.

Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να μην βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση, όμως μοίρασε τρεις ασίστ, με αποτέλεσμα να του χαρίσει μία υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της 6ης αγωνιστικής του Europa League. 

Συνυποψήφιοι του Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι οι: Σίτιλ (Σλάβια Πράγας), Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και Μπιρμάντσεβιτς (Σπάρτα Πράγας).