Έτσι βγήκε το τραγούδι «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει» (vid)

Κώστας Νεστορίδης

i

©Intime

Έτσι βγήκε το τραγούδι «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει» (vid)

Κώστας Τόπας 14:17 - 12.12.2023

Πώς βγήκε το τραγούδι «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει» και η πρόβλεψη του «Νέστορα».

Ενας από τους θρύλους της ΑΕΚ και μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών και πέρασε στην αιωνιότητα, μέσα από τον πυλώνα του νέου γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει…», λένε όσοι τον είδαν να παίζει. Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιανουαρίου του 1960, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε, ο Κώστας Νεστορίδης έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.

Με δικό του γκολ, η Ένωση επικράτησε 1-0 των «ερυθρόλευκων». Ένα γκολ που ο Νεστορίδης είχε προβλέψει πως θα βάλει στον Σάββα Θεοδωρίδη στέλνοντας την μπάλα στη γωνιά που του είχε υποσχεθεί! 

«Να, τώρα έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία στον τοίχο που είμαι με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έπαιζε ΑΕΚ- Ολυμπιακός και μας είχαν πάει την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο για φωτογραφίες. Και του λέω του Σάββα "κοίτα τη γωνία εκεί ψηλά, εκεί θα σου το στείλω". Τα έχασε ο Σάββας. Με έπιασε ο φακός να του δείχνω τη γωνία. Και έτσι έγινε, εκεί του το έβαλα. Και βγήκε το τραγούδι, ολόκληρο τραγούδι, που έλεγε "Σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί"», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Νεστορίδης

Η ιστορία έγινε τραγούδι με δημιουργό τον Βαγγέλη Περπινιάδη.