Αθώος ο Κούγιας!
i

© Intime

Αθώος ο Κούγιας!

Γιάννης Λιβανός 16:00 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 12.02.2024

Ο Αλέξης Κούγιας κρίθηκε αθώος από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μπορεί και πάλι να εισέρχεται σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, αλλά και σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια.

Ο Αλέξης Κούγιας απαλλάχθηκε από την ποινή απαγόρευσης εισόδου που του είχε επιβληθεί, έχοντας πρώτα καταθέσει σχετική έφεση.

Κάπως έτσι ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος αθωώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να εισέρχεται σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, αλλά και σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε τιμωρηθεί τον Ιανουάριο με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 4,5 μήνες, ωστόσο δικαιώθηκε μετά την έφεση που κατέθεσε.

Ο λόγος για τον οποίο είχε επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για  4,5 μήνες στον Αλέξη Κούγια ήταν ο εξής: Τον περασμένο Νοέμβριο στην αναμέτρηση της Κορίνθου με τον Παναργειακού στο Άργος, ο Αλέξης Κούγιας κινήθηκε προς τον διαιτητή της αναμέτρησης με σκοπό να παραπονεθεί για τις αποφάσεις που πήρε ο ρέφερι. Εκεί ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και αφού βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να κατεβάσει το σορτσάκι στον διαιτητή, με τους ψυχραιμότερους να μπαίνουν μπροστά με σκοπό να τον σταματήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Δέχεται τυπικά κι εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 69/2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα: α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για πενήντα (50) ημέρες για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ Ι του Π.Κ. κατ’ εξακολούθηση και, 

β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. ε του Π.Κ. Καθορίζει την συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο που επιβλήθηκε στον εκκαλούντα, την οποία ορίζει σε πενήντα επτά (57) ημέρες. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ. Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου. (αγώνας της 12.11.2023, Παναργειακός-ΠΑΣ Κόρινθος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας).

Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 71/25.1.2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες, για την παράβαση του άρθρου 10 παρ.1 περ.δ΄ι του Π.Κ.

 Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ. Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου. (αγώνας της 26.11.2023, ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΕ Μυκόνου, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }