Φορτούνης και Ελ Αραμπί κοντράρονται με φόντο την πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Ολυμπιακού
i

© Intime

Φορτούνης και Ελ Αραμπί κοντράρονται με φόντο την πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Ολυμπιακού

Γιάννης Λιβανός 13:05 - 12.02.2024

Μία άτυπη κούρσα ως προς τα τέρματα που έχουν πετύχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού «τρέχουν» φέτος οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί στο λιμάνι του Πειραιά.

Να μπουν στο πάνθεον της «ερυθρόλευκης» ιστορίας προσπαθούν οι Κώστας Φορτούνης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα οι δύο παίκτες των Πειραιωτών επιθυμούν να εισαχθούν στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας επιτελικός μέσος, έπειτα από το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ το απόγευμα του Σαββάτου (10/02) έφτασε τα 92 γκολ με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Τόσα γκολ έχει πετύχει και ο Ελ Αραμπί στα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Στο 5:53 το γκολ του Φορτούνη:

Κάπως έτσι αμφότεροι οι παίκτες με τα 92 τους γκολ βρίσκονται στην 11η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού και πλέον στοχεύουν να «μπουν» στην πρώτη δεκάδα, «πιάνοντας» τον Θεολόγο Συμεωνίδη, ο οποίος έχει 94 γκολ.

Ο Κώστας Φορτούνης ανήκει στον Ολυμπιακό από το 2014. Έκτοτε ο Τρικαλινός επιθετικός μέσος έχει καταγράψει 325 εμφανίσεις με τους «ερυθρόλευκους». Πέρα από τα 92 τέρματα, ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει πετύχει κι άλλο ένα ορόσημο. Ο λόγος φυσικά για τις 100 ασίστ που έχει «μοιράσει» σε συμπαίκτες του.

Από την άλλη, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 και από τότε σκοράρει κατά ριπάς. Ο Μαροκινός έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα 92 φορές, παίζοντας 212 φορές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Παράλληλα ο 37χρονος έχει τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του 24 φορές, δίνοντας τους την τελική πάσα για γκολ.

Ο Ελ Αραμπί χρειάστηκε να παίξει σε λιγότερα παιχνίδια από τον Φορτούνη, για να φτάσει τα 92 γκολ. Αυτό βέβαια είναι λογικό, αφού ο Μαροκινός είναι κεντρικός επιθετικός και κινείται πολύ περισσότερο στο «κουτί» από όσο ο Έλληνας  συμπαίκτης του.

Ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ που έχει καταγράψει επίσης ο Φορτούνης είναι πως ανήκει ήδη σε εκείνο το κλειστό κλαμπ των 60 παικτών με τα περισσότερα γκολ στην Α Εθνική/ Stoiximan Super League. O 31χρονος άσσος των Πειραιωτών έχει 76 τέρματα, πετυχαίνοντας τα 75 από αυτά με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην ΑΕΚ σε ηλικία 18 ετών!

Η άτυπη αυτή κόντρα αναμένεται να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Φορτούνης διανύει μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του έχοντας πετύχει εννέα γκολ ενώ παράλληλα έχει δώσει και 13 τελικές πάσες, κι όλα αυτά σε 31 παιχνίδια. Ο Ελ Αραμπί αν και είναι 37 ετών δείχνει πως η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται και στα λιγοστά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί (12) έχει πετύχει τέσσερα τέρματα.