Στο μυαλό του Κουρμπέλη: Τι τον κρατά και τι τον «απομακρύνει» από τον Παναθηναϊκό

O Δημήτρης Κουρμπέλης

Στο μυαλό του Κουρμπέλη: Τι τον κρατά και τι τον «απομακρύνει» από τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:00 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 27.05.2023

Η παραμονή του Δημήτρη Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες ώρες και το Sportal αναλύει το σκεπτικό του διεθνούς αμυντικού χαφ του Τριφυλλιού.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι το κεντρικό πρόσωπο του Σαββατοκύριακου στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Όχι άδικα, αφού ο διεθνής αμυντικός χαφ αναμένεται να καταλήξει σε μία καθοριστική επιλογή για το μέλλον του. Στις επόμενες ώρες, ο Κουρμπέλης θα αποφασίσει για μία συνταρακτική αλλαγή ή για την παραμονή του στο ίδιο περιβάλλον.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού είχαν συζητήσεις με την πλευρά του Κουρμπέλη για αρκετούς μήνες και τις «πάγωσαν» προσωρινά λόγω των Play Offs. Δεν προέκυψε κάποια σοβαρή διαφωνία, απλώς ήταν μία εντολή του Γιοβάνοβιτς για να αφοσιωθούν όλοι οι παίκτες στη διεκδίκηση του τίτλου.

Μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι επαφές συνεχίστηκαν από το σημείο που τις είχαν αφήσει προ διμήνου, ομάδα και ποδοσφαιριστής. Επί της ουσίας, από το Τριφύλλι δεν πρότειναν κάτι νέο στον Κουρμπέλη, αλλά βελτίωσαν ορισμένους όρους της προσφοράς τους. 

Κουρμπέλης: «Θα ξαναέπαιζα το ματς με τον Ολυμπιακό» - Οι ατάκες για συμβόλαιο και Ζέκα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:04 - 22.05.2023

Κουρμπέλης: «Θα ξαναέπαιζα το ματς με τον Ολυμπιακό» - Οι ατάκες για συμβόλαιο και Ζέκα

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης σε συνέντευξή του αναφέθηκε στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και στο επίμαχο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έκρινε το πρωτάθλημα. Τι είπε για Γιοβάνοβιτς, Ουζουνίδη, Ζέκα και την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.

Αντίστοιχα, ο 29χρονος έδειξε διαλλακτικότητα ως προς τις διαφορές, με σκοπό να πλησιάσει τα προτεινόμενα. Ωστόσο, είναι σαφές πως ο Κουρμπέλης δεν ικανοποιήθηκε πλήρως από την πρόταση του Παναθηναϊκού - αλλιώς θα είχε ήδη απαντήσει θετικά.

Πάντως, οι «πράσινοι» και ο Κουρμπέλης ταυτίζονται απόλυτα σε ένα πράγμα: να μην μετατραπεί η διαπραγμάτευση σε σίριαλ. Εξ’ ου και η επικείμενη απάντηση του αρχηγού στη διοίκηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Στον Κουρμπέλη ουδέποτε τέθηκε αυστηρό τελεσίγραφο με την έννοια του όρου. Αντιθέτως και ο ίδιος θέλει να διαμορφώσει άμεσα το μέλλον του, για να ηρεμήσει στις διακοπές και να μην αμφιταλαντεύεται.

Ο Κουρμπέλης θέλει σταθερότητα

Ο Κουρμπέλης προτιμά τη σταθερότητα στη ζωή του και έχει φορέσει μόλις δύο φανέλες. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει μόνο τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αναδείχτηκε και καθιερώθηκε και τον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2016 και εξελίχτηκε στον αρχηγό του. Εάν εξαρτιόταν αποκλειστικά από εκείνον, ίσως ο Κουρμπέλης να μην μετακόμιζε ούτε μία φορά στην καριέρα του!

«Είσαι η Σακίρα της Ελλάδας»: Το τρολάρισμα του Λαμπρόπουλου στη Βουλγαράκη με αφορμή τον Κουρμπέλη (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:49 - 17.05.2023

«Είσαι η Σακίρα της Ελλάδας»: Το τρολάρισμα του Λαμπρόπουλου στη Βουλγαράκη με αφορμή τον Κουρμπέλη (vids)

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος δεν άφησε να περάσουν «έτσι» οι φήμες για σχέση της Ελένης Βουλγαράκη με τον Δημήτρη Κουρμπέλη και την τρόλαρε στον αέρα της εκπομπής τους.

Πρόκειται για μία παράμετρο που ο διεθνής αμυντικός χαφ λαμβάνει σοβαρά υπόψη του. Ίσως περισσότερο και από το οικονομικό, εφόσον δεν υφίστανται μεγάλες αποκλίσεις. Εξυπακούεται πως η εμπιστοσύνη του προπονητή έχει σημασία, όπως και το ποδοσφαιρικό σχέδιο μιας ομάδας. Είναι ένα σύνολο υπολογισμών που ο Κουρμπέλης σκέφτεται και ποτέ δεν αποφασίζει επιπόλαια. 

Το εξωτερικό και η ελληνική «πρόταση»

Η πλευρά του Κουρμπέλη δεν «διαρρέει» το παραμικρό για τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ούτε είναι στον χαρακτήρα του αρχηγού του Τριφυλλιού να μεταχειριστεί επικοινωνιακά τρικ για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ του. Γενικά, ο Αρκάς άσος είναι από τους λίγους ευθείς ανθρώπους στο άθλημα και αυτό έχει εκτιμηθεί δεόντως στο «Γεώργιος Καλαφάτης», εκτός από την αξία και την προσωπικότητα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κουρμπέλης έχει δεχτεί κρούση από ομάδα του εξωτερικού, η οποία τον καλύπτει αγωνιστικά και οικονομικά. Γεγονός που περιέπλεξε τις σκέψεις του. Επίσης, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι εγχώριος ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού έχει προσεγγίσει τον Κουρμπέλη, αλλά για ευνόητους λόγους το συγκεκριμένο σενάριο δύσκολα θα επιβεβαιωθεί. Ειδικά το δεύτερο ενδεχόμενο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση…