Ο Κουρτουά ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2024

Ο Τιμπό Κουρτουά

i

© Intime

Ο Κουρτουά ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:29 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 19.12.2023

Ο Τιμπό Κουρτουά, σε συνέντευξη του σε μέσο της πατρίδας του αποκάλυψε πως δεν θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του Βελγίου στο Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Τιμπό Κουρτουά δεν θα μπορέσει να παίξει στο Euro 2024 λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο στην αρχή της σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ωστόσο, η απουσία του μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ του Κουρτουά και του προπονητή της εθνικής ομάδας Ντομένικο Τεντέσκο. 

Ο Κουρτουά είπε σε συνέντευξή του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sporza» ότι δεν θα αναρρώσει από την επέμβαση εγκαίρως, προκειμένου να παίξει στο τουρνουά. Το Euro θα φιλοξενηθεί από τη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. 

«Λόγω του τραυματισμού, έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχει Euro για μένα. Πρέπει να φτάσω στο 100% και καλύτερα είναι να μη βάζει στόχο πότε να είμαι έτοιμος. Αν είμαι τυχερός, μπορώ να παίξω άλλον έναν αγώνα τον Μάιο. Αλλά και πάλι ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι 100% έτοιμος για ένα μεγάλο τουρνουά 

Η αποκατάσταση πηγαίνει πολύ καλά. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ακόμη και λίγο καλύτερα από το αναμενόμενο στην πραγματικότητα. Κανονικά θα μπορούσα να ξεκινήσω το περπάτημα μόνο σε 4 μήνες, αλλά το δουλεύω ήδη. 

Δεν είχα κανένα πρόβλημα από την επέμβαση. Τώρα είναι σημαντικό να είμαι υπομονετικός. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από άλλους παίκτες που είχαν τον ίδιο τραυματισμό και όλοι λένε ότι χρειάζεται 9 με 10 μήνες για να είσαι και πάλι στα καλύτερά σου», ανέφερε ο Βέλγος κίπερ.