Μπλεξίματα για τον Κριστιάνο: Του έκαναν μήνυση λόγω... NFT! (vid)

Μπλεξίματα για τον Κριστιάνο: Του έκαναν μήνυση λόγω... NFT! (vid)

Κώστας Τόπας 13:10 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 29.11.2023

Μπελάδες με τη δικαιοσύνη φέρεται πως έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς κατατέθηκε μήνυση εναντίον του, στις 27 Νοεμβρίου, για προώθηση της Binance.

Στις 27 Νοεμβρίου, μια αναφορά υποβλήθηκε σε ένα περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα, κατηγορώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο για συνεννόηση με την Binance για την «προώθηση, βοήθεια και/ή ενεργό συμμετοχή στην προσφορά και πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων».

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η Binance, αξιοποιώντας την εκτεταμένη φήμη και εμβέλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, παραπλάνησε ανυποψίαστους επενδυτές στην απόκτηση μη εγγεγραμμένων τίτλων μέσω της συνεργασίας τους. Ένα συλλογικό νομικό παράπονο υποστηρίζει ότι οι οικονομικές αποτυχίες των επενδυτών προέρχονται από την υποστήριξη του Πορτογάλου αστέρα στην Binance, μια ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων.

Σύμφωνα με τη μήνυση, τα άτομα που εγγράφηκαν στα NFT του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Binance είχαν μεγαλύτερη τάση να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε προγράμματα απόδοσης κερμάτων και κρυπτονομισμάτων BNB, που θεωρούνταν μη εγγεγραμμένοι τίτλοι.

Η Binance ξεκίνησε πολυετή συνεργασία με τον Ρονάλντο στα μέσα του 2022, για να προωθήσει μια σειρά από τα δικά του μη ανταλλάξιμα NFT, με τουλάχιστον τρεις από τις συλλογές του αστέρα του ποδοσφαίρου να συνδέονται με την Binance.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν βασικό μέρος της αυξανόμενης δημοτικότητας του Binance, λόγω της επιρροής και της απήχησής του, με 850 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει η καταγγελία.