Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» που έχει βαλθεί να ξεπεράσει τα 1.000 γκολ καριέρας (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images/Ideal Images

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» που έχει βαλθεί να ξεπεράσει τα 1.000 γκολ καριέρας (vids)

Κώστας Τόπας 14:16 - 22.10.2023

Ο Πορτογάλος αστέρας, Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στα παλιά του εντυπωσιακά νούμερα και δεν έχει σκοπό να σταματήσει, ακόμα και όταν φτάσει 40 ετών.

«Δεν είμαι μεγάλος, είμαι ο Μπέντζαμιν Μπάτον. Γίνομαι όλο και νεότερος. Αρχίζω μεγάλος και πεθαίνω νέος. Η μεγαλύτερη πίεση είναι αυτή που βάζω στον εαυτό μου. Δεν θέλω ο κόσμος να μιλά για την ηλικία μου, αλλά θέλω να μου φέρονται σαν όλους τους άλλους. Σαν να είμαι 20 και κάνω την ίδια δουλειά. Κερδίσαμε και θα μπορούσα να βάλω κι άλλα γκολ. Αν ήμουν 20, θα είχα βάλει τέσσερα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Κάτι που μπορεί να ταιριάξει απόλυτα και στην περίπτωση του μεγάλου αστέρα της Αλ Νασρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων που στοχεύει να φτάσει τα 1.000 γκολ και έτσι να έχει επίσημο και καταγεγραμμένο ρεκόρ, εν μέσω πολλών αμφιβολιών για τους προκατόχους του. Για τον οποίο, μάλιστα, τα 1.000 γκολ καριέρας αποτελούν συχνά αντικείμενο συζητήσεων και δύσκολων επιβεβαιώσεων.

Η φετινή σεζόν για τον Κριστιάνο ξεκίνησε με ένα αργό ρυθμό με την Αλ Νασρ, αλλά στο τέλος η δύναμη πυρός που χτίστηκε οδηγεί την ομάδα του Πορτογάλου να παλέψει για την κορυφή της διοργάνωσης, μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την Αλ Χιλάλ, που προσφάτως έχασε τον Νεϊμάρ λόγω τραυματισμού, για το υπόλοιπο της σεζόν.

Για τον Κριστιάνο πάντως, η τρέχουσα σεζόν είναι ήδη πιο παραγωγική από την προηγούμενη και σύντομα θα ξεπεράσει, εκτός απροόπτου, την πρώτη χρονιά με τη Γιουβέντους.

Φουλ για πρώτος σκόρερ

Αφού προσπάθησε να γίνει πρώτος σκόρερ ήδη στο δεύτερο μέρος της σεζόν 2022/23, όταν έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο για το αραβικό πρωτάθλημα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Δεν θα είναι εύκολο, λαμβάνοντας υπόψη τους Μίτροβιτς, Μπενζεμά, Μάλκομ και τους συμπαίκτες του στην Αλ Νασρ, Μανέ και Ταλίσκα. Παρ' όλα αυτά ο 38χρονος αστέρας της Αλ Νασρ αυτή τη στιγμή οδηγεί τον πίνακα με 11 γκολ σε οκτώ συμμετοχές.

Το χαρακτηριστικό του Κριστιάνο ήταν πάντα να σκοράρει περισσότερα γκολ από ματς και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει. Πρόσφατα ο Πορτογάλος πέτυχε κόντρα στη Νταμάκ, με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα της Σαουδική Αραβίας κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία είχε ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν με τον Ταλίσκα. Με αυτόν τον τρόπο η Αλ Νασρ έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Μια ομάδα γύρω από τον Κριστιάνο

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συχνά δυσκολευόταν να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε γκολ, δεδομένου του επιπέδου της Αλ Νασρ που ήταν αντικειμενικά χαμηλότερο από αυτό των ευρωπαϊκών του ομάδων. Με την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο, η Αλ Νασρ έχτισε μια ομάδα κορυφαίας κατηγορίας γύρω από τον Πορτογάλο αστέρα, καταφέρνοντας να φέρει στο Ριάντ τους Μπρόζοβιτς, Μανέ, Λαπόρτε, Οτάβιο και Φοφάνα. 

Με λίγα λόγια, έχει μια ομάδα που υποστηρίζει τις δυνατότητές του και κατά συνέπεια και κάποιοι από τους ντόπιους παίκτες που είναι ήδη παρόντες από πέρυσι βελτιώνονται χάρη στην έλευση των μεγάλων Ευρωπαίων.

Και τώρα στόχος τα 900

Μεταξύ συλλόγου και εθνικής ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει τον τρελό αριθμό των 860 επίσημων γκολ. Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, που φαίνεται πως θα συνεχιστεί. Πρώτος στόχος του Πορτογάλου είναι να φτάσει τα 900 τέρματα, κάτι που είναι εύκολα εφικτό ίσως ήδη από την επόμενη σεζόν συνεχίζοντας σε αυτόν τον ρυθμό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τόνισε ότι θέλει να φτάσει τα 1000. Ουτοπία; Όχι, λαμβάνοντας υπόψη το πώς έχει επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα, αλλά προφανώς θα χρειαστεί μια καριέρα πέρα ​​από σαράντα χρόνια, την οποία ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους πάντα έδειχνε ότι μπορεί να κάνει. Τον επόμενο Φεβρουάριο θα είναι 39 ετών, με το συμβόλαιο στη Σαουδική Αραβία να λήγει το 2025.

Το περίεργο της Χρυσής Μπάλας

Το 2022 ήταν η σειρά του Μέσι να απουσιάσει από την λίστα της Χρυσής Μπάλας. Τώρα είναι η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι ρέκορντμεν της Χρυσής Μπάλας είχαν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη υποψηφιοτήτων, πέρυσι και στην φετινή έκδοση. Η περίπτωση του Μέσι ωστόσο δίδαξε το γεγονός ότι μετά το flop της τελευταίας χρονιάς πριν από το Μουντιάλ, είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του, αφού πήρε από το χέρι την Αργεντινή και την οδήγησε στην κορυφή του Μουντιάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να κάνει το ίδιο οδηγώντας την Αλ Νασρ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά του Ασιατικού Champions Leaguie. Οπως επίσης μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στο Euro 2024, στο οποίο η Πορτογαλία του έχει ήδη προκριθεί. Τώρα που επέστρεψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αποφασισμένος για περισσότερα ρεκόρ!