Ξεκίνησαν «καραβάνια» οπαδών της ΑΕΚ για την Μασσαλία, υπάρχει γιορτή, υπάρχουν και κίνδυνοι

Ξεκίνησαν «καραβάνια» οπαδών της ΑΕΚ για την Μασσαλία, υπάρχει γιορτή, υπάρχουν και κίνδυνοι

Κώστας Τσίλης 20:42 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 24.10.2023

Μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις οπαδών της ΑΕΚ θα είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μαρσέιγ

Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League απέναντι στην Μπράιτον, οι οπαδοί της ΑΕΚ εξάντλησαν όλα τα εισιτήρια που είχα δικαίωμα να πάρουν και έκαναν εντυπωσιακή κερκίδα στο Amex Stadium. 

Όμως αυτό που θα γίνει την Πέμπτη (26/10, 19:45) στο Βελοντρόμ, δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Διότι όπως φαίνεται, θα υπάρξει μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις οπαδών της Ένωσης. 

Η Ένωση έχει πάρει περίπου τρεις χιλιάδες εισιτήρια, ωστόσο με δεδομένες τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν με τους οπαδούς της Μαρσέιγ, είναι βέβαιο πως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα βρεθούν στις εξέδρες του Βελοντρόμ. Ίσως ακόμα και δίπλα στους οργανωμένους οπαδούς των Μαρσεγέζων. Άλλωστε αυτό φανερώνουν τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα. 

Στο σημείο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου παραλαμβάνονται τα εισιτήρια για το ματς της Πέμπτης, υπάρχουν ουρές. «Ο κόσμος ήταν τόσος πολύ, σαν να παίζει η ΑΕΚ στην Λιβαδειά και να παίρνουν εισιτήρια» σχολιάστηκε. Ενώ ήδη από σήμερα, έχουν ξεκινήσει να ταξιδεύουν "καραβάνια" για την Μασσαλία. Τόσο αεροπορικώς, όσο ακόμα και οδικώς.  Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, διάφορα αεροδρόμιο της Ευρώπης, που αποτέλεσαν ενδιάμεσα σταθμό πτήσεων, γέμισαν οπαδούς της ΑΕΚ και συνθήματα και τραγούδια. 

Η άφιξη του μεγαλύτερου όγκου των οπαδών της ΑΕΚ στην Μασσαλία, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και αύριο το απόγευμα. Και παραμονή του ματς, έχουν οργανωθεί μια σειρά από event από κοινού με μια μερίδα από τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Μασσαλίας, έχουν ζητήσει από την γαλλική αστυνομία μια μεγαλύτερη ευελιξία στα μέτρα ασφαλείας. 

Βεβαίως είναι προφανές πως όλο αυτό δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα, αλλά δεν εξασφαλίζει και γενικώς την ασφάλεια. Υπό την έννοια πως πάντα το ταξίδι σε μια ξένη χώρα είναι επικίνδυνο ενώ και ειδικώς η Μασσαλία δεν μια ασφαλής πολύ. Επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή, ειδικά για μια σημαντική μερίδα κόσμου, που θα ταξιδέψει μεμονωμένα στην Μασσαλία. 

Άλλωστε υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ, δεν είναι ένα ενιαίο σώμα. Οι περισσότεροι έχουν εξαιρετικές σχέσεις μ' αυτούς της ΑΕΚ αλλά όχι όλοι. Κάτι που έχει επισημανθεί και από την Μαρσέιγ. Επομένως χρειάζεται η δέουσα προσοχή