Το ταξίδι από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, η εμπιστοσύνη του Μίτσελ και ο προσωπικός του ήρωας: Ποιος είναι ο Χρυσόπουλος που απέκτησε η ΑΕΚ (vids)

Κώστας Χρυσόπουλος

i

©Intime

Το ταξίδι από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, η εμπιστοσύνη του Μίτσελ και ο προσωπικός του ήρωας: Ποιος είναι ο Χρυσόπουλος που απέκτησε η ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας 11:53 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 29.06.2023

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κώστα Χρυσόπουλου με τον Ολυμπιακό Β', η εμπιστοσύνη του Μίτσελ, ο Άρης και η μεγάλη απώλεια στα 10 του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ.

Ο Κώστας Χρυσόπουλος ένα νέο παιδί «διαμάντι», συνεχίζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τοπικά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς. Το 2017 και μετά από εννέα χρόνια στην τοπική ομάδα, μετακόμισε στον Άρη, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων του Ποσειδώνα, σε ότι αφορά την ανάδειξη ποδοσφαιρικών ταλέντων, αλλά και την συνεργασία με μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας.

Κώστας Χρυσόπουλος ©poseidonasfc

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς μετά από εννιά υπέροχα χρόνια ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την ομάδα στην οποία ανδρώθηκα ως ποδοσφαιριστής. Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο της ακαδημίας κ.Φώτη Μαζουλουξή για την αγάπη και την στήριξη που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και σε δεύτερη φάση τους προπονητές και συμπαίκτες μου, για την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αλλά και την βοήθεια που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία σε όλη την οικογένεια του Ποσειδώνα και να στοχεύουν πάντα ψηλά. Α.Γ.Σ ΠΟΣΕΙΔΏΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΆΣ Ευχαριστώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός στόπερ κατά την αποχώρησή του από τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς.

Η μεγάλη απώλεια στα 10 του...

Γεννημένος στις 21 Μαϊου του 2003 στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Χρυσόπουλος πήρε τα... γονίδια του πατέρα του, ο οποίος αγαπούσε όσο τίποτα το ποδόσφαιρο. Η σχέση με τον πατέρα του ήταν εκείνη που του έδινε δύναμη για να συνεχίσει να κλωτσάει την μπάλα. Το 2013 όμως η ζωή του έριξε μια μεγάλη σφαλιάρα, καθώς ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή του κι έκτοτε ο 20χρονος στόπερ έβαλε ως... σκοπό να κάνει περήφανο τον προσωπικό του ήρωα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όντας δανεικός στον Ολυμπιακό Β' από τον Άρη, ο νεαρός Έλληνας αμυντικός βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση με την Προοδευτική κι αφιέρωσε το τέρμα στον πατέρα του. O αριστερόποδαρος στόπερ (ύψος 1,91!), πανηγύρισε με τη… ψυχή του το «παρθενικό» του τέρμα και σήκωσε τη φανέλα του, όπου είχε μια φωτογραφία από την παιδική του ηλικία, μαζί με τον πατέρα του.

Το ταξίδι στον Άρη

Στον Άρη με τον οποίο έγινε επαγγελματίας πρόπερσι και έκανε προετοιμασία με τον Μπούργος, δεν έπαιξε με την πρώτη ομάδα, ωστόσο ο Χρυσόπουλος είχε καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον με τις εμφανίσεις του στα τμήματα Υποδομών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Από την Κ17 μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του Άρη και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ωστόσο, ο δρόμος του για την πρώτη ομάδα των «κίτρινων» δεν άνοιξε ποτέ κι έτσι ο Ολυμπιακός Β' κινήθηκε για την απόκτηση του με τη μορφή δανεισμού.

Η πορεία στον Ολυμπιακό και ο Μίτσελ

Τον Σεπτέμβρη του 2022 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την μεταγραφή του Χρυσόπουλου για την δεύτερη του ομάδα.

«Μετά από εννέα χρόνια στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς πήρε μεταγραφή στον Άρη όπου αγωνίστηκε στους Νέους της ομάδας και στο πρωτάθλημα της Super League Κ19, ενώ φέτος το καλοκαίρι έλαβε μέρος και στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Πλέον ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα με τον Ολυμπιακό Β’», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των Πειραιωτών.

Με το «καλημέρα» ο Χρυσόπουλος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιάννη Οκκά καταγράφοντας 20 συμμετοχές στη Super League 2, όλες ως βασικός, πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα γκολ, αυτό κόντρα στην Προοδευτική που είχε ιδιαίτερη τιμητική. Παράλληλα, ο 20χρονος στόπερ είχε πραγματοποιήσει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, καθώς ο Μίτσελ εκτιμούσε πολύ τα προσόντα του και θέλει να του ανεβάσει την ψυχολογία, σε πρώτο στάδιο, με τις κλήσεις σε αποστολές. 

Ετσι, ο Ισπανός πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Όταν όταν Ρέτσος είχε χτυπήσει, ο Μίτσελ προτίμησε εκείνον στις προπονήσεις από τους Κινκουέ και Καλογερόπουλο. Μάλιστα, είχε αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Ολυμπιακού και μάλιστα σ’ ένα σπουδαίο παιχνίδι, τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Και τώρα... ΑΕΚ

Ο Κώστας Χρυσόπουλος είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο, έχει σωστές επεμβάσεις και είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο μέλλον. 

Πριν καλά-καλά επιστρέψει στο Ρύσιο από τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό Β', ο νεαρός Κώστας Χρυσόπουλος μετακομίζει στην ΑΕΚ.  Για τον Χρυσόπουλο, ο Ρόμπερτ Παλικούτσα είχε μιλήσει με εγκωμιαστικά σχόλια στη συνέντευξη Τύπου και είχε πει ότι τον παρακολουθεί και ήθελε να τον δει στην προετοιμασία, ωστόσο η προσφορά της ΑΕΚ, έφερε την πώληση. Όπως έγινε γνωστό από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός παραχωρείται στην Ένωση με το καθεστώς συνιδιοκτησίας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη θα εισπράξει ποσό 800.000 ευρώ και ο παίκτης θα ενταχθεί πιθανότατα στην ΑΕΚ Β.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρυσόπουλος είναι διεθνής με την Ελπίδων, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του και μάλιστα αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στην προετοιμασία της ΑΕΚ, μιας και οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του.