Κύπελλο Αγγλίας:  Καταγγελίες για συνωστισμό των οπαδών της Νιούκαστλ στο Χίλσμπορο
i

Νιούκαστλ

Κύπελλο Αγγλίας: Καταγγελίες για συνωστισμό των οπαδών της Νιούκαστλ στο Χίλσμπορο

Sportal newsroom 11:22 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 10.01.2023

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με δεκάδες οπαδούς της Νιούκαστλ να βρίσκονται σε συγκεκριμένο κομμάτι της εξέδρας στον αγώνα με τη Σέφιλντ για το κύπελλο Αγγλίας.

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ κάνουν λόγο για «φρικτή εμπειρία» στο Χίλσμπορο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σέφιλντ για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Η ομάδα του Έντι Χάουι ηττήθηκε με 2-1 και αποκλείστηκε.

Περίπου 4.500 οπαδοί των φιλοξενούμενων βρέθηκαν στο Χίλσμπορο. Ωστόσο, τα οργανωτικά προβλήματα που υπήρξαν οδήγησαν σε επικίνδυνο συνωστισμό στο γήπεδο.

FA Cup: Όρθωσε ανάστημα στη Λίβερπουλ η Γουλβς, αποκλεισμός σοκ για τη Νιουκάστλ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23:54 - 07.01.2023

FA Cup: Όρθωσε ανάστημα στη Λίβερπουλ η Γουλβς, αποκλεισμός σοκ για τη Νιουκάστλ

Η Νιουκάστλ αποχαιρέτησε πρόωρα το FA Cup μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ (2-1), την ώρα που η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει και πάλι την Γουλβς μετά το ισόπαλο μεταξύ τους ματς (2-2).

Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Χάρντι δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία που δείχνει τους οπαδούς της Νιούκαστλ να συνωστίζονται επικίνδυνα σε ένα σημείο της εξέδρας. Φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο απάντησαν στο tweet και μοιράστηκαν την άσχημα εμπειρία τους.

Πολλοί έκαναν λόγο για «χάος» που δημιουργήθηκε στο γήπεδο ενώ υπήρξαν άλλοι που κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας έχει ξεκινήσει έρευνα για όσα καταγγέλλονται από οπαδούς της Νιούκαστλ.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο γήπεδο τον Απρίλιο του 1989 είχε συμβεί η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τότε, κατά τη διάρκεια των αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ 96 φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 766 τραυματίστηκαν.

Tags: