Το καυτό ειδύλλιο του Πελέ με την 26 χρόνια μικρότερή του Σέλμα
i

© Instagram

Το καυτό ειδύλλιο του Πελέ με την 26 χρόνια μικρότερή του Σέλμα

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:45 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 10.01.2023

Ο Πελέ, η Σέλμα Φονσέκα, η ταραχώδης σχέση τους και ο λόγος που δεν έφθασε ποτέ σε γάμο.

To 2022 μας αποχαιρέτησε και μαζί του πήρε έναν θρύλο του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ, ο πρώτος σούπερ σταρ του αθλήματος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών στην κλινική «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο στις 29 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν «έφυγε» από τη ζωή «λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου». 

Η είδηση του θανάτου του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, προκάλεσε τη θλίψη σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Για την Σέλμα Φονσέκα ο πόνος ήταν διαφορετικός. Η φωτογράφος και συγγραφέας διασημοτήτων από τη Βραζιλία είχε τη δική της θέση στην προσωπική ζωή του «O Rei».

Η γνωριμία με τον Πελέ

Η Σέλμα και ο κάτοχος των τριών τίτλων Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1990. Εκείνη ήταν τότε 23 ετών και ο Πελέ 49. Μιλώντας για πρώτη φορά για την ιστορία της σε αποκλειστική συνέντευξη στην αμερικανική Sun, θυμήθηκε τη σχέση τους, που ήταν γεμάτη με σκαμπανεβάσματα.

Η Σέλμα ζούσε στη Νέα Υόρκη ως παράνομη μετανάστρια, ήταν συντετριμμένη από έναν χωρισμό και είχε ανάγκη να βρει ένα νέο μέρος για να ζήσει. «Η καλύτερή μου φίλη ήταν μια Βραζιλιάνα που δούλευε ως γραμματέας του Πελέ και ο πατέρας της ήταν συνεργάτης του στην ποδοσφαιρική ομάδα Cosmos στις ΗΠΑ. Έψαχνε επίσης να βρει στέγη επειδή δεν της άρεσε η μεγάλη διαδρομή που έπρεπε να κάνει από τα προάστια κάθε μέρα.

Έτσι ζήτησε από τον Πελέ αν θα μπορούσαμε να μείνουμε και οι δύο στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, το οποίο ήταν άδειο, καθώς ζούσε κυρίως στη Βραζιλία και ταξίδευε πολύ. Εκείνος συμφώνησε και ήταν υπέροχα, ήταν αρκετά ευγενικός ώστε να μην χρεώσει ενοίκιο και ζούσαμε σε μια πολυτελή πολυκατοικία δίπλα στα Bloomingdales», είπε αρχικά.

Φυσικά, υπήρχαν κάποιοι κανόνες. Μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε όλο το διαμέρισμα, αλλά δεν έπρεπε ποτέ να μπαίνουμε στο υπνοδωμάτιό του – ένας κανόνας που αργότερα θα αποδεικνυόταν ενδιαφέρων. Μείναμε εκεί για τέσσερις μήνες και θυμάμαι μια φορά που έβλεπα τηλεόραση στο σαλόνι και πάνω από τον καναπέ υπήρχε ένας αυθεντικός πίνακας-πορτρέτο του Άντι Γουόρχολ με τον Πελέ με μια μπάλα στο κεφάλι του. Γέμιζε ολόκληρο τον τοίχο και πρέπει να άξιζε εκατομμύρια δολάρια. Είχα πάντα την αίσθηση ότι ο πίνακας με παρακολουθούσε, σαν να ήταν ο ίδιος ο Πελέ στο δωμάτιο μαζί μου», συνέχισε η Σέλμα.

Κάποια στιγμή ο Πελέ ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στη Νέα Υόρκη και χρειαζόταν πίσω το διαμέρισμά του. Τότε η Σέλμα βρήκε ένα στούντιο προς ενοικίαση στο East Side της πόλης και μετακόμισε. Την ημέρα που ο «βασιλιάς» επέστρεψε η Σέλμα είχε επισκεφτεί τη φίλη της και βρισκόταν στο γραφείο του. 

«Στεκόμουν δίπλα στο γραφείο της όταν βγήκε και της ζήτησε να του κλείσει ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο. Καθώς με κοίταζε με εκείνα τα διαπεραστικά μάτια, προσπάθησα να το παίξω άνετη, αλλά μέσα μου ήμουν γεμάτη ένταση. Ο Πελέ θεωρούνταν ζωντανός θεός για εμάς τους Βραζιλιάνους, οπότε ήμουν συγκλονισμένη. Αφού μου συστήθηκε, τον βρήκα πολύ χαρισματικό και γοητευτικό και σίγουρα δεν ντρεπόταν να φλερτάρει. Ένιωσα ότι είχαμε αμέσως μια σύνδεση. Παρά την ιδιότητά του, δεν ήταν καθόλου επιτηδευμένος και με έκανε να νιώσω πολύ άνετα λέγοντας αστεία», είπε.

Η Σέλμα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας συνέχισε τις επισκέψεις στο γραφείο της φίλης της. Κάθε μέρα που περνούσε, παρατηρούσε ότι ο Πελέ τη φλέρταρε όλο και περισσότερο.

Ξαφνικά ο θρύλος του ποδοσφαίρου την προσκάλεσε να πάει μαζί του και με μια μικρή ομάδα φίλων στο πάρτι γενεθλίων του σε ένα εστιατόριο της πόλης. «Κάθισε στην κεφαλή του τραπεζιού και μου ζήτησε να καθίσω κοντά του. Μπορούσα να νιώσω τη σεξουαλική ένταση που δημιουργούνταν μεταξύ μας μόνο και μόνο από τον τρόπο που μου χάιδευε το χέρι ή μου έδινε ένα φιλί στο μάγουλο», περιέγραψε η Σέλμα το σκηνικό.

Η σχέση του Πελέ με τη Σέλμα

Αυτή δεν ήταν η μοναδική έξοδος των δύο, αφού υπήρξε και συνέχεια. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Πελέ προσκάλεσε τη Σέλμα να δειπνήσει ξανά μαζί του, αυτή τη φορά στο hot spot των διασημοτήτων, το Mr. Chow. Ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε καλέσει για δείπνο και τα παιδιά του, Κέλι και Εντίνιο. Όταν τους είδε η φωτογράφος έμεινε έκπληκτη. Ήταν μόνο η αρχή...

Η Σέλμα έμεινε άναυδη όταν ο αείμνηστος ηθοποιός, Ρόμπιν Ουίλιαμς πλησίασε το τραπέζι και συστήθηκε με τον «βασιλιά». «ΟΠελέ με σύστησε στον Ρόμπιν λέγοντας 'Αυτή είναι η φίλη μου Σέλμα'. Με έπιασε εντελώς απροετοίμαστη και για μια στιγμή νόμιζα ότι αστειεύεται". Μετά θυμήθηκα όλα τα γλυκά πράγματα που μου έλεγε όταν ήμασταν μαζί, τον τρόπο που με τραβούσε σιγά σιγά και κατάλαβα ότι ήταν γνήσιο. Ήθελε πραγματικά να γίνω η κοπέλα του».

Η νύχτα δεν είχε τελειώσει. Πελέ και Σέλμα πήγαν μαζί στο νυχτερινό κέντρο Regine's στην Park Avenue, ήπιαν σαμπάνια και ο Πελέ έδειξε πως πέρα από εξαιρετικές ικανότητες με την μπάλα, έχει και στο χορό. Αργότερα, τους παρέλαβε ο σοφέρ του Βραζιλιάνου και τους πήγε πίσω στο διαμέρισμά του.

Καθώς προχωρούσε μέσα στο λόμπι, παρατήρησα ότι ο φύλακας στη ρεσεψιόν με αναγνώρισε από τους μήνες που έζησα εκεί και μου χαμογέλασε. Όταν ανεβήκαμε στο διαμέρισμα, με οδήγησε κατευθείαν στην απαγορευμένη μέχρι πρότινος κρεβατοκάμαρά του και επιτέλους κατάφερα να δω τι υπήρχε μέσα. Ένα κρεβάτι με νερό βρισκόταν στη μέση πάνω σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα και έπρεπε να ανέβω τέσσερα σκαλοπάτια για να το φτάσω. Κάναμε σεξ για ώρες, δεν θυμάμαι καν να με πήρε ο ύπνος. Ήταν σαν όνειρο», εξομολογήθηκε η Σέλμα.

Ο λόγος που δεν παντρεύτηκαν

Ο Πελέ την επόμενη μέρα έκανε έκπληξη στην Σέλμα και την επισκέφτηκε στο στούντιο της. Κρατώντας λουλούδια, ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα μπουκάλι κρασί, της είπε ότι ήθελε να ταξιδέψει τον κόσμο μαζί του.

Η Σέλμα ζούσε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αν δεχόταν την πρόταση του Πελε, θα σήμαινε ότι θα εγκατέλειπε όλα όσα είχε χτίσει αυτό το διάστημα. Επιπλέον, δεδομένης και της διαφοράς ηλικίας ανάμεσα τους θεωρούσε ότι βρίσκονταν σε πολύ διαφορετικά σημεία στη ζωή τους.

Ακόμα, η Σέλμα ανησυχούσε για τις φυλετικές προκαταλήψεις που αντιμετώπιζαν εκείνη και ο Πελέ. Η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη για το ζευγάρι και τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή. Έξι μήνες μετά την έναρξη της σχέση τους, η Σέλμα ανακοίνωσε στον Πελέ πως είναι έγκυος. Ωστόσο, το έχασε σε αποβολή.

«Υπήρξαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις επειδή ήταν μαύρος, μερικοί άνθρωποι ήταν πολύ ρατσιστές γι' αυτό. Γι' αυτό δεν το είπα σε κανέναν, ούτε καν στην οικογένειά μου όταν έμεινα έγκυος. Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι' αυτό μέχρι τώρα, δεν το έχω πει ποτέ στην οικογένειά μου. Τώρα που δεν είναι εδώ νιώθω ότι μπορώ επιτέλους να πω την αλήθεια. Όταν είπα στον Pele ότι είμαι έγκυος ήταν πολύ χαρούμενος, σούπερ ενθουσιασμένος και έκανε σχέδια», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα The U.S. Sun.

«Ήθελε να παντρευτούμε και να πάω μαζί του στην Ευρώπη και τη Βραζιλία, αλλά δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα επειδή ήμουν εδώ παράνομα και δεν ήθελα να μετακομίσω πίσω στη Βραζιλία. Δεν ήθελα πραγματικά να παντρευτώ επειδή ήταν πολύ μεγαλύτερος από μένα και λόγω του ρατσισμού, που σε κάνει να σκέφτεσαι και αυτά τα πράγματα. Όταν έχασα το μωρό έλειπε και μου είπε ότι θα τα βρούμε όταν επιστρέψει, αλλά εγώ το είδα ως σημάδι ότι ο Θεός μου έστελνε να μην τον παντρευτώ. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τη δεύτερη γυναίκα του, οπότε σαφώς ήθελε να παντρευτεί», συμπλήρωσε η Σέλμα. 

Το ζευγάρι χώρισε αλλά κράτησε επαφή. Η Σέλμα κατάφερε να δει τον Πελέ, όταν πήρε πράσινη κάρτα μετά το γάμο της με έναν Αμερικανό και κατάφερε να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Σέλμα, όπως αποκάλυψε, προσπάθησε να δει τον Βραζιλιάνο μύθο του ποδοσφαίρου, αλλά δεν της το επέτρεψε η τρίτη γυναίκα του. Η Marcia Aoki της είπε πως είναι πολύ άρρωστος ο Πελέ για να δέχεται επισκέψεις.

«Ήμουν συντετριμμένη όταν έμαθα ότι είχε φύγει, αλλά είχε μια τόσο όμορφη ζωή. Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος που είχε χρόνο για όποιον του ζητούσε μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Μου είπε ότι ποτέ δεν ξέχασε από πού ήρθε. Μεγάλωσε τόσο φτωχός όσο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά ποτέ δεν ξέχασε να είναι γενναιόδωρος και καλός», ήταν τα λόγια της Σέλμα μετά το θάνατο του Πελέ.