Ο Πανσερραϊκός βράβευσε τον Φραγκόπουλο, τον μοναδικό Σερραίο που αντιμετώπισε τον Πελέ (vid)
i

O Φραγκόπουλος βραβεύεται / © PrntScrn

Ο Πανσερραϊκός βράβευσε τον Φραγκόπουλο, τον μοναδικό Σερραίο που αντιμετώπισε τον Πελέ (vid)

Sportal newsroom 19:20 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 06.01.2023

Ο Πανσερραϊκός βράβευσε τον Θεόδωρο Φραγκόπουλο, ο οποίος αποτέλεσε τον μοναδικό Σερραίο που αντιμετώπισε τον Βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ.

Ο Πανσερραϊκός θέλησε να βραβεύσει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Θεόδωρο Φραγκόπουλο, για το γεγονός πως αποτέλεσε τον μοναδικό Σερραίο στην ιστορία που αντιμετώπισε τον Πελέ. Πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Αναγέννηση Καρίτσας, ο σύλλογος των Σερρών πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον πάλαι πότε παίκτη της ομάδας, για αυτό του το επίτευγμα.

Το 1966 η Σάντος έδωσε έναν φιλικό αγώνα με μία μικτή ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών της Βορείου Ελλάδας, στην οποία αγωνιζόταν ο πρώτος αρχηγός του Πανσερραϊκού, Φραγκόπουλος. Την ίδια περίοδο, οι Βραζιλιάνοι αγωνίστηκαν και κόντρα στο λεγόμενο ΠΟΚ (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ), με τους «ερυθρόλευκους» να αποτελούν την μόνη ελληνική ομάδα που νίκησε τη Σάντος του Πελέ.

Όσον αφορά την σημερινή αναμέτρηση της Super League 2, o Πανσερραϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 και να συνεχίσει έτσι το σερί νικών του, φτάνοντας τα 6 ματς δίχως απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. 

Μάλιστα, παίκτες και οπαδοί έγιναν ένα, προκειμένου να γιορτάσουν αυτή την επιτυχία του κλαμπ.