Ο Μπερνάρ αποχαιρετά τον Πελέ μέσω του Sportal: «Έφυγε ο Θεός όλης της Βραζιλίας»
i

Μπερνάρ Ντουάρτε / © Intime

Ο Μπερνάρ αποχαιρετά τον Πελέ μέσω του Sportal: «Έφυγε ο Θεός όλης της Βραζιλίας»

Βασίλης Μοιρώτσος 16:45 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 17.01.2023

Ο Βραζιλιάνος, Μπερνάρ, MVP του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Λεβαδειακό μίλησε στο Sportal για τον Πελέ, αλλά και για το ντέρμπι κορυφής που έρχεται.

Με τον Ιωνικό ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού και εκείνος που τρεις φορές έδωσε πάσες... πάρε - βάλε στους συμπαίκτες του, αλλά εκείνοι δεν τις αξιοποίησαν. Με τον ΟΦΗ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ξανά ο πιο δημιουργικός, όμως ξανά οι συμπαίκτες του έμοιαζαν να αγωνίζονται μια... ταχύτητα κάτω. Στη Λιβαδειά ο Μπερνάρ ήταν... το κάτι άλλο. Κάθε επαφή του με την μπάλα έκρυβε και κάτι διαφορετικό. Υπέροχα αγγίγματα, καταπληκτικό άπλωμα του παιχνιδιού, αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός.

Μετά τη διακοπή ο Βραζιλιάνος μοιάζει να βρίσκεται στο καλύτερό του επίπεδο. Σαν να έκανε ένα restart και ο ίδιος, έχει μάθει πλέον για τα καλά τι ζητάει ο Γιοβάνοβιτς από εκείνον, έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα δεδομένα της ομάδας. Και εκτός της ποιότητάς του, βγάζει και φρεσκάδα. Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός μόνο φρέσκος δεν εμφανίζεται.

Ο Μπερνάρ αποτελεί και την απόλυτη «ατραξιόν» εκτός γηπέδου. Φίλοι του Παναθηναϊκού τον περίμεναν υπομονετικά μετά τη νίκη στη Λιβαδειά για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του και να πάρουν αυτόγραφα. Ο ίδιος βγήκε από τους τελευταίους από τα αποδυτήρια και μαζί με τον κόσμο που περίμενε, τον περιμέναμε κι εμείς.

Το Sportal βρέθηκε στη Λιβαδειά και ζήτησε από τον Βραζιλιάνο αστέρα του Παναθηναϊκού να πει δύο κουβέντες για τον θάνατο του σπουδαίου συμπατριώτη του, του Πελέ.

«Έφυγε ο θρύλος του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ δεν ήταν απλά βασιλιάς, όπως τον αποκαλούν όλοι. Ήταν ο Θεός μιας ολόκληρης χώρας. Ήταν ο Θεός της Βραζιλίας, ο Θεός ο δικός μας. Του κάθε ποδοσφαιριστή και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά στη χώρα μας. Κάθε παιδάκι που ξεκινούσε για να παίξει ποδόσφαιρο είχε το μυαλό του στον Πελέ. Δεν έχει σημασία αν τον είδες ή όχι να αγωνίζεται. Σημασία έχει ο μύθος του. Είναι παντού, σε όλη τη χώρα, στις ψυχές όλων των Βραζιλιάνων. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του για την τεράστια απώλεια».

Με τον χρόνο να πιέζει, καθώς η υπόλοιπη αποστολή είχε ήδη επιβιβαστεί στο πούλμαν προκειμένου να πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, ο Μπερνάρ μας μίλησε και για το ντέρμπι που έρχεται με αντίπαλο την ΑΕΚ την Κυριακή στην «Αγιά Σοφιά».

«Είναι σημαντικό που έχουμε ένα προβάδισμα στη βαθμολογία (σ.σ. εκείνη τη στιγμή ο Μπερνάρ εννοούσε το συν τέσσερα, καθώς ότι είχε αρχίσει το ματς της ΑΕΚ). Είναι σίγουρα ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο, ένα ντέρμπι. Ξέρετε μας αρέσει σαν ομάδα να δίνουμε τέτοια παιχνίδια. Μας αρέσουν τα ντέρμπι.

Νομίζω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει. Χάσαμε τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα ματς, αλλά η απόδοσή μας δεν ήταν τέτοια που να μπορείς να πεις πως ήταν δίκαιο αυτό. Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε τον Λεβαδειακό για να βρούμε την ηρεμία μας. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα και με αυτή θα πάμε στο ντέρμπι για να πάρουμε τη νίκη».