Παναθηναϊκός: Ο αξιοπρόσεκτος Κάουλι που «τρακάρει» με τον Μπερνάρ
i

Κάουλι /© Intime

Παναθηναϊκός: Ο αξιοπρόσεκτος Κάουλι που «τρακάρει» με τον Μπερνάρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:31 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 13.12.2022

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν κυκλώσει το όνομα του 27χρονου επιτελικού μέσου της Λουντογκόρετς, Κάουλι, αλλά υπάρχει μία σύγκρουση... συμφερόντων.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει περάσει από το πρώτο φιλτράρισμα των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού, είναι ο 27χρονος επιτελικός μέσος της Λουντογκόρετς, Κάουλι. Ο Βραζιλιάνος έχει στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στο «10».

Ο Κάουλι δεν είναι ελεύθερος, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν να τον αγοράσει από τη Λουντογκόρετς. Το αντίτιμο δεν έχει καθοριστεί από τη βουλγαρική ομάδα, αφού δεν υφίσταται buy out. 

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή υποδεικνύεται πως με ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, η Λουντογκόρετς θα συναινούσε στη μεταγραφή. Αλλά για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει κινηθεί για τον Κάουλι.

Ο Κάουλι ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του. Η Λουντογκόρετς ανακοίνωσε την διετή ανανέωση του 27χρονου άσου στις 26 Ιουνίου, με τον παίκτη να είναι βασικός, έχοντας 29 συμμετοχές (2.016 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει 7 γκολ και έχει μοιράσει 6 ασίστ.

Αναμφίβολα, το ποδοσφαιρικό «πακέτο» του Κάουλι δελεάζει. Έχει κατακτήσει τίτλους στη Βουλγαρία και έχει παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει προσωπικότητα. Υπό προϋποθέσεις, μπορούσε να παίξει ακόμα και βασικός στην ενδεκάδα.

Εδώ έρχεται μία σύγκρουση... συμφερόντων. Ο Παναθηναϊκός προέβη τον Αύγουστο σε μία μεγάλη επένδυση στον Μπερνάρ, ο οποίος ήρθε για να πάρει τη... μπαγκέτα της οργάνωσης του παιχνιδιού. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έχει αποδώσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, όμως βελτιώνεται διαρκώς και βοηθά όλο και περισσότερο.

Μοιάζει οξύμωρο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ένα «δεκάρι» με υψηλό κόστος, απλώς για αναπληρωματικό του Μπερνάρ. Αλλά και ο ίδιος ο Κάουλι, θα αφήσει τη Λουντογκόρετς για ένα περιβάλλον που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτός και αν ο Γιοβάνοβιτς έχει κάτι άλλο στο μυαλό του...