Νέα δεδομένα στο Κύπελλο Αγγλίας: Η ομοσπονδία εξετάζει τη δεκάλεπτη αποβολή ποδοσφαιριστών

Νέα δεδομένα στο FA Cup από την επόμενη σεζόν.

i

©PrtScr

Νέα δεδομένα στο Κύπελλο Αγγλίας: Η ομοσπονδία εξετάζει τη δεκάλεπτη αποβολή ποδοσφαιριστών

Πάνος Κορομηλάς 16:51 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 06.02.2024

Κοντά σε μια ιστορική αλλαγή στους κανονισμούς βρίσκεται η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που φαίνεται να εξετάζει την εισαγωγή δεκάλεπτων αποβολών στους αγώνες του Κυπέλλου Αγγλίας, από την επόμενη σεζόν.

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, φαίνεται πως ετοιμάζει μια ριζική αλλαγή στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Αγγλίας της επόμενης σεζόν. Συγκεκριμένα, στα πλάνα της είναι η εισαγωγή του κανόνα της δεκάλεπτης αποβολής ενός παίκτη μέσα στο γήπεδο

Η συγκεκριμένη απόφαση, θα δίνει τη δυνατότητα στους διαιτητές να αποβάλουν έναν ποδοσφαιριστή από τον αγωνιστικό χώρο για δέκα αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας ένα προσωρινό αριθμητικό πλεονέκτημα στον αντίπαλό. Όπως αναφέρουν οι Times, η συγκεκριμένη οδηγία έχει εφαρμοστεί σε μικρότερες κατηγορίες και πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να δοκιμαστεί στο Κύπελλο Αγγλίας ανδρών και γυναικών της επόμενης σεζόν, προκειμένου να ελεγχθεί αν μπορεί να εφαρμοστεί μόνιμα στο κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν τη συγκεκριμένη ποινή, μόνο σε περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιριστής διαμαρτύρεται έντονα, ή σε φάσεις που παίκτες κάνουν εσκεμμένα φάουλ για να διακόψουν μια πιθανή αντεπίθεση του αντιπάλου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Μαρκ Μπούλιγχαμ, έχει μιλήσει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τονίζοντας πως εξετάζεται σαν ένα μέτρο για τη βελτίωση του θεάματος των αγώνων:

«Είναι σαφές πως το πρωτόκολλο πρέπει να αναπτυχθεί. Μιλήσαμε για πολλούς τομείς, ιδιαίτερα για τα φάουλ τακτικής. Πιστεύω πως οι φίλαθλοι, που παρακολουθούν αγώνες, απογοητεύονται όταν βλέπουν να χαλάει μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση και το ερώτημα αν μια κίτρινη κάρτα είναι αρκετή, μας οδήγησε στο να εξετάσουμε αν θα πρέπει αυτό να συμπεριληφθεί στο πρωτόκολλο».

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα «επαναστατικό» μέτρο που θα φέρει νέα δεδομένα στο ρόλο των διαιτητών αλλά και τις αποφάσεις των ποδοσφαιριστών. Πλάνο της αγγλικής ομοσπονδίας είναι να εφαρμοστεί πειραματικά από την επόμενη σεζόν στο FA Cup ανδρών και γυναικών, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να ενταχθεί μόνιμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.