Η Καλλιθέα «λύγισε» την Καλαμάτα στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση - Πρόωρος αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου

Καλλιθέα

i

© Intime

Η Καλλιθέα «λύγισε» την Καλαμάτα στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση - Πρόωρος αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:58 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 28.09.2023

Η Καλλιθέα αποδείχθηκε πιο εύστοχη στη «ρώσικη ρουλέτα» και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα ο Απόλλων Παραλιμνίου γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό από τον Μικρασιατικό Αστέρα.

Στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Μικρασιατικός Αστέρας πήρε την πρόκριση κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου (3-1) ενώ στο μεγάλο ματς της μέρας, η Καλλιθέα «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι την Καλαμάτα (5-6) και «πέταξε» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στη Μεσσηνία, η Καλλιθέα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Γιαννίκογλου τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν την κατάσταση και δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους, όχι όμως κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 39ο λεπτό, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς και η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ με τον Πασά. 

Ο Βαλεριάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Τάτο ο οποίος δοκίμασε το βολ-πλανέ αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Πάντος αρχικά τον σταμάτησε εντυπωσιακά, η μπάλα βρήκε στη συνέχεια στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πασάς με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Από τη μία η Καλαμάτα προσπάθησε με... νύχια και με δόντια να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, ενώ η Καλλιθέα έψαχνε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, το οποίο βρήκε στο 78ο λεπτό. Ο Λουκίνας υποδέχτηκε την μπάλα με την πλάτη και με ένα δύσκολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας το ματς στην παράταση (1-1).

Στο έξτρα ημίωρο οι δυνατές μονομαχίες και το άγχος οδήγησαν σε ένα νευρικό ματς. Στο 113ο λεπτό η Καλλιθέα έμεινε με δέκα παίκτες έπειτα από την αποβολή του Ντεμέτριους, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε και η αποβολή του Βαλεριάνου, αφήνοντας έτσι και την Καλαμάτα με παίκτη λιγότερο. 

Η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί, η Καλλιθέα αποδείχθηκε πιο εύστοχη και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

Καλαμάτα: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Αρίμπας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ματέους Αλβες, Κάνιας, Τάτος, Αρναρέλλης, Ακόστα, Πασάς. 

Καλλιθέα: Πάντος, Καινούργιος, Μεχίας, Μαρότα, Ουές, Σίλβα, Τσιντώνης, Βασιλόγιαννης, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Μουτίνιο.

Στο άλλο ματς της μέρας, ο Μικρασιατικός Αστέρας υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και πήρε τη νίκη με 3-1. Με σκόρερ τον Σταμουλή και δύο γκολ του Σαπαλίδη, οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία πρόκριση και... πέταξαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα των Σερρών βρήκε το γκολ της μείωσης με τον Ελέζι στο 84ο λεπτό, ωστόσο αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την περσινή υπέρβαση.

Με απίθανη ανατροπή τα Χανιά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, άνετο μεσημέρι για την ΑΕΛ

Με απίθανη ανατροπή τα Χανιά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, άνετο μεσημέρι για την ΑΕΛ

Τα Χανιά πέτυχαν απίθανη ανατροπή εναντίον της Κοζάνης και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, εκεί που θα συναντήσουν τον ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ είχε άνετο απόγευμα κόντρα στον Τηλυκράτη και πήρε εύκολα το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης:

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 5ης φάσης: