«Καθάρισε» στο ρελαντί με Τόμας ο ΠΑΟΚ και τώρα... Παναθηναϊκός
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ / © Intime

«Καθάρισε» στο ρελαντί με Τόμας ο ΠΑΟΚ και τώρα... Παναθηναϊκός

Μάνος Τσαλγατίδης 22:51 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 10.01.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα της Καλαμάτας με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μπράντον Τόμας και σε συνδυασμό με τη νίκη με το ίδιο σκορ στο πρώτο ματς, προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ του Μπράντον Τόμας πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Καλαμάτας σε ένα πραγματικά εύκολο και ήσυχο απόγευμα. Οι «ασπρόμαυροι» ωστόσο έχασαν λόγω τραυματισμών τους Λύρατζη και Φιλίπε Σοάρες. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως οι Τζίμας και Σελιμάι έκαναν ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Πλέον, ο Δικέφαλος είναι στους «8» του Κυπέλλου και εκεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλίπε Σοάρες κέρδισε φάουλ στο 5ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μέντες απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Ο Δικέφαλος συνέχεια να πιέζει έχοντας για κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον αρχηγό του. Ωστόσο, ο πορτιέρε της Καλαμάτας είχε απάντηση στα σουτ του Πορτογάλου.

Στο 11΄ όμως οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ. Ο Νάρεϊ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπράντον με πλασέ έκανε το 1-0. Πριν καν κοπάσουν οι... πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ με τον ίδιο παίκτη έγραψε το 2-0. Ο Μπίσεσβαρ στο 12΄ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ισπανό που πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μέντες.

Προφανώς το σύνολο του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Καλαμάτα κατάφερε να απειλήσει στο 24΄. Ο Αρναρέλλης έφυγε στην κόντρα, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που ήλεγχε τη φάση ωστόσο.

Η Καλαμάτα από το 24΄έως και το 30΄δεν ακούμπησε τη μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να την κυκλοφορεί, αλλά να μην απειλεί. Άλλωστε η πρόκριση είχε ήδη κριθεί. Στο 33΄ήρθαν άσχημα μαντάτα για τον Δικέφαλο, καθώς ο Φιλίπε Σοάρες έπεσε στο έδαφος πιάνοντας τους προσαγωγούς του. Ο Πορτογάλο δεν μπορούσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Αντρέ Ρικάρντο.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται με 2-0 ίσως στο πιο χαλαρά τους πρώτο ημίχρονο έως τώρα στη σεζόν.

Με το καλημέρα της επανάληψης (στο 50΄), ο ΠΑΟΚ άγγιζε το 3-0, αλλά ο Νάρεϊ αν και φάτσα με την εστία, σημάδεψε τον Μέντες, που απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Γερμανού. Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με την Καλαμάτα να συνειδητοποιήσει πως το παιχνίδι έχει τελειώσει και τον Δικέφαλο να κάνει διαχείριση.

Στο 67΄οι δύο πάγκοι ανησύχησαν, καθώς Λύρατζης και Ασίγμπα βρήκαν κεφάλι με κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος και να μείνουν κάτω. Μάλιστα, ο παίκτης των «ασπρόμαυρων» τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Σελιμάι να περνάει στο γήπεδο για το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Στο 72΄ η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για standing ovation. Ο 17χρονος Τζίμας μπήκε στο ματς στη θέση του Μπίσεσβαρ και ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον αποθέωσε καλωσορίζοντας τον ουσιαστικά στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου. Ο νεαρός μπήκε φουριόζος και έκανε δυο εξαιρετικές ενέργειες αδειάζοντας σε κάθε μία από αυτές 3 παίκτες της Καλαμάτας.

Η Καλαμάτα άγγιξε το γκολ στο 82΄δύο φορές, στην πρώτη ο Μοσέρ έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ δευτερόλεπτα μετά οΤάτος σούταρε πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Κάτι αξιοσημείωτο στη συνέχεια δεν υπήρξε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια εύκολη πρόκριση και πλέον να έχει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στη φάση των «8».

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (69΄Κωνσταντινόπουλος), Μοσέρ (84΄ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75΄Τάτος), Μαρκόφσκι (69΄ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Νέσμπεργκ, Κάργας, Σάστρε (63΄ Λύρατζης-72΄Σελιμάϊ), Ντάντας, Σβαμπ, Φ. Σοάρες (33΄ Ρικάρντο), Νάρεϊ (63΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72΄Τζίμας), Μπράντον.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στην Καλαμάτα, όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας με 0-2. Τα δύο γρήγορα γκολ του Μπράντον, απλά έκαναν τη διαδικασία... τυπική.

MVP: Ο Μπραντον Τόμας σκόραρε δύο γκολ και μόνο αυτό του δίνει τον τίτλο του MVP. Ωστόσο, η γενικότερη παρουσία του ήταν καλή

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Από την άλλη ο Νίκος Αναστόπουλος θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά δεν του βγήκε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά έβαλε ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος έχει σκοράρει συνολικά 4 τέρματα με τον Δικέφαλο, με τα 3 να είναι κόντρα στη «μαύρη θύελλα».

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ για την 18η αγωνιστική και προφανώς στοχεύει στη νίκη, προκειμένου να μειώσει και άλλο την απόσταση από την κορυφή ή και τη δεύτερη θέση.

Περισσότερα σε λίγο...