Πρόκριση για τα Χανιά κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου - Η Κοζάνη απέκλεισε τον Ηρακλή με «λυτρωτή» Τζημόπουλο

Χανιά - Απόλλων Πόντου

i

© Intime

Πρόκριση για τα Χανιά κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου - Η Κοζάνη απέκλεισε τον Ηρακλή με «λυτρωτή» Τζημόπουλο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:03 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 17.09.2023

Χανιά και Κοζάνη «σφράγισαν» την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τις νίκες κόντρα σε Απόλλωνα Πόντου και Ηρακλή αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης γνώρισαν πρόωρα τον αποκλεισμό!

Απόλλων Πόντου και Ηρακλής έμειναν εκτός Κυπέλλου Ελλάδας από την τρίτη φάση, καθώς γνώρισαν την ήττα από Χανιά και Κοζάνη αντίστοιχα. Αρχικά η ομάδα της Κρήτης πήρε τη νίκη με 2-1 σε ένα ματς με αρκετή ένταση, ενώ από την άλλη ο «Γηραιός» ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (2-1).

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στην Κρήτη, μόλις στο 5ο λεπτό ο Απόλλωνας Πόντου άνοιξε το σκορ με τον Μπλάνκο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν με σκοπό να βρουν άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, η πίεση απέδωσε καρπούς και τα Χανιά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Λεμονή, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο. Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή κι έψαχναν την ολική ανατροπή. Στο 63ο λεπτό ο Μαζουλουξής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο Απόλλων Πόντου μπορεί να προηγήθηκε νωρίς παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα, ωστόσο γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην άλλη αναμέτρηση, Κοζάνη και Ηρακλής κοντραρίστηκαν σε ουδέτερη έδρα και πιο συγκεκριμένα στην Κομοτηνή. Ο τυπικά γηπεδούχος πήρε το προβάδισμα με τον Πάνο μόλις στο 15ο λεπτό, ο οποίος ευστόχησε εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια ο «Γηραιός» έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε με τον Κούστα είκοσι λεπτά αργότερα (35΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κοζάνη είχε αρκετές ευκαιρίες, ενώ τη μία από αυτές τη μετουσίωσε σε γκολ. Στο 84ο λεπτό ο Τζημόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή στον «Γηραιό» και χάρισε μία μεγάλη πρόκριση στην Κοζάνη (2-1).

Ο Τσέφεριν πήρε θέση για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας
CHAMPIONS LEAGUE

17:23 - 17.09.2023

Ο Τσέφεριν πήρε θέση για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πήρε θέση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν θα ήταν σωστό να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΕ Χανιά – Απόλλων Πόντου 2-1 (45+1' Λεμονής, 63' Μαζουλουξής / 5' Μπλάνκο) 
Κοζάνη – Ηρακλής 2-1 (15' Πάνος πεν, 84' Τζημόπουλος / 35' Κούστα)