Σάλος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τον έλεγχο που γίνεται από στρατιώτες σε γυναίκες φιλάθλους (vid)

Σάλος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τον έλεγχο που γίνεται από στρατιώτες σε γυναίκες φιλάθλους (vid)

Sportal newsroom 14:39 - 23.01.2024

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει πολύ παρεμβατικούς ελέγχους που πραγματοποιούν στρατιώτες σε νεαρές γυναίκες που πηγαίνουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι θεατές φαίνονται έκπληκτοι.

«Είναι επαίσχυντο, εξωφρενικό και καταδικαστέο», αναφέρουν ήδη στο διαδίκτυο για τις εικόνες που έρχονται από τις εισόδους των γηπέδων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω της κατάχρησης εξουσίας που πραγματοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ακτής Ελεφαντοστού.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει δύο νεαρές γυναίκες να ελέγχονται με πολύ άσχημο τρόπο πριν μπουν στο γήπεδο, με πολύ επίμονες χειρονομίες στο στήθος τους από τους στρατιωτικούς.  Οι δύο γυναίκες φαίνονται μάλιστα έκπληκτες από αυτή την έλλειψη σεβασμού της ιδιωτικής τους ζωής, η πρώτη που κοιτούσε την κάμερα με ένα βλέμμα σοκαρισμένο στο τέλος του ελέγχου. Οι χρήστες του διαδικτύου επισημαίνουν ότι, αν και πραγματοποιούνται από στρατιώτες και όχι από αεροσυνοδούς, οι έλεγχοι γίνονται από γυναίκες. Πίσω, οι έλεγχοι των ανδρών θεατών φαίνονται πολύ πιο ανάλαφρες.

«Πώς πιστεύουν οι αρχές της Ελεφαντοστού ότι είναι εντάξει;» ρώτησε ένας δικηγόρος στον λογαριασμό του στο Twitter συνοδευόμενος από το παραπάνω βίντεο όπου φαίνεται ένα από τα μέλη της ασφάλειας του γηπέδου να ψηλαφίζει το στήθος, τον πισινό και οποιοδήποτε οικείο μέρος των γυναικών που προσπαθούν να μπουν στο γήπεδο χωρίς να μπορούν να αντισταθούν.