Απίστευτο: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες στη Γουινέα κατά τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της Γκάμπια

Γουινέα - Γκάμπια

i

PrtScr

Απίστευτο: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες στη Γουινέα κατά τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της Γκάμπια

Κώστας Τόπας 11:01 - 22.01.2024

Μετά τη νίκη της Γουινέας με 1-0 επί της Γκάμπια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη Γουινέα-Κονάκρυ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν στη Γουινέα-Κονάκρυ κατά τη διάρκεια των εορτασμών την περασμένη Παρασκευή για τη νίκη 1-0 της εθνικής ομάδας επί της Γκάμπια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που διεξάγεται στην Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Τα θύματα καταγράφηκαν στη δυτική πόλη Κόγια, δήλωσε ο γιατρός Μάθιου Μούσα Τεμπεντούντο, γενικός επόπτης του νοσοκομείου του ομώνυμου νομού, σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν από τοπικά Μέσα ενημέρωσης το Σάββατο (20/01). 

«Τρεις νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες παρελήφθησαν στα επείγοντα μετά από διάφορα ατυχήματα στους δρόμους της Κογιάχ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών», είπε ο γιατρός. «Μεταξύ των τριών νεκρών υπάρχουν δύο σοροί που κατατέθηκαν. Ο τρίτος πέθανε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο γιατρός.

Η Γουινέα-Κονάκρυ κέρδισε την Γκάμπια και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη φάση των 16 του Κυπέλλου Αφρικής που πρέπει να έρθει ισόπαλη την τελευταία αγωνιστική του Ομίλου Γ με τη Σενεγάλη. Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η ομάδα της Γουινέας, με επικεφαλής τονΚαμπά Ντιαβαρά , θα μπορέσει να ξεπεράσει τη φάση των ομίλων για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση.