La Liga: Έκανε επίσημη καταγγελία ξανά για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους
i

Ο Βινίσιους/ © Intime

La Liga: Έκανε επίσημη καταγγελία ξανά για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Sportal newsroom 17:07 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 20.02.2023

Η La Liga υπέβαλε καταγγελία και αντιδρά για τη νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (18/2) κόντρα στην Οσασούνα.

Η ισπανική λίγκα πήρε την απόφαση να υποβάλει καταγγελία για ακόμη μία φορά, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης στην εκτός έδρας νίκη των Μαδριλένων απέναντι στην Οσασούνα (0-2). Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει έναν οπαδό των γηπεδούχων να κάνει ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή στους πανηγυρισμούς του δεύτερου γκολ, το οποίο πέτυχε ο Ασένσιο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που δημιουργείται τέτοιο συμβάν, με τον Βινίσιους να γίνεται συνεχώς αποδέκτης προκλήσεων από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της «βασίλισσας», ενώ υπάρχουν και περιστατικά με τον Βραζιλιάνο διεθνή εξτρέμ να αντιμετωπίζει ρατσιστικές επιθέσεις στον αγωνιστικό χώρο από τους αντιπάλους του.

Παρ΄ όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τη νίκη των «Μερένγκες» στην Παμπλόνα (0-2), ο Βινίσιους έδειξε να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα στέλνοντας το δικό του μήνυμα μέσω των social media.

«Οι βρισιές συνεχίζονται, αλλά και ο χορός επίσης. Τα λέμε στο Λίβερπουλ» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Τέλος, να θυμίσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις ακόμη υποθέσεις για καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης στα δικαστήρια της Βαγιαδολίδ, της Μαδρίτης και της Μαγιόρκα, με την ισπανική λίγκα να έχει πάρει την απόφαση να σκληρύνει την στάση της σε τέτοια θέματα, διότι η κατάσταση στην Ισπανία δείχνει να ξεφεύγει.