Ράφα Μπενίτεθ: «Δεν έκρινα ποτέ τον Κριστιάνο, όσα γράφτηκαν ήταν ψέματα» (vid)
i

Κριστιάνο Ρονάλντο & Ράφα Μπενίτεθ/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Ράφα Μπενίτεθ: «Δεν έκρινα ποτέ τον Κριστιάνο, όσα γράφτηκαν ήταν ψέματα» (vid)

Κώστας Τόπας 14:17 - 17.02.2023

Ο Ράφα Μπενίτεθ σε πρόσφατη συνέντευξή του, θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τις σχέσεις του με τον Κριστιάν Ρονάλντο, αλλά και για τα πεπραγμένα του κατά τη θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν φοβήθηκε ποτέ να απολύσει έναν προπονητή όταν αισθάνθηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ενας από αυτούς που είδε την πόρτα της εξόδου ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος εργάστηκε στην τεχνική ηγεσία των «μερένχες» από τον Ιούλιο του 2015 έως τις 4 Ιανουαρίου 2016, όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν τον αντικατέστησε για να βάλει ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών τους Μαδριλένους.

Σε συνέντευξή του στην «El Larguero», ο άνεργος Ράφαελ Μπενίτεθ αποκάλυψε πολλά στοιχεία για τις εμπειρίες του στην Ρεάλ Μαδρίτης, τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες.

«Στην εποχή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν μας άφησαν να κερδίσουμε. Ήμασταν πρώτοι στο Champions League. Σε μάι διοργάνωση, την οποία κατακτάει η Ρεάλ. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Στο Κύπελλο μας απέκλεισαν λόγω διοικητικού λάθους με τον Τσερίσεφ. Προειδοποίησα τρεις φορές την διοίκηση και παρόλα αυτά γίνεται το λάθος. Μετά φάνηκε ότι έφταιγα εγώ, γιατί είχα φύγει. Όταν έφυγα, η ομάδα ήταν πίσω δύο βαθμούς από την Μπαρτσελόνα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Δύο μήνες αργότερα ήταν δώδεκα βαθμούς πίσω».

Ηταν τα λόγια του άλλοτε τεχνικού της Ρεάλ και της Λίβερπουλ, με τον Μπενίτεθ να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ήττα με 5-0 από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο Clasico που έδωσε και στο γεγονός ότι η Ρεάλ είχε αποβληθεί από το Copa del Rey, επειδή χρησιμοποίησε τον Ντένις Τσερίσεφ, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Κάντιθ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ στη συνέχεια της συνέντευξής του, αρνήθηκε ότι είπε στον Μόντριτς να μην σουτάρει εκτός περιοχής και πως έκανε ιδιαίτερα στον Κριστιάνο Ρονάλντο για τις εκτελέσεις φάουλ.

«Μια φορά είπα στον Μόντριτς ότι όταν φτάνει εκτός περιοχής θα πρέπει να βλέπει τους διαθέσιμους συμπαίκτες γύρω του. Αλλά αυτό το είπα σε μια προπόνηση Το μόνο σχόλιο που έκανα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως τον ήξερα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ότι πρέπει να αναλύουμε πώς σουτάρει στις εκτελέσεις φάουλ. Είναι η μόνη μου κουβέντα μαζί του. Όλα τα άλλα είναι ψέματα», κατέληξε ο Ράφα Μπενίτεθ.