Έστησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο «ραντεβού» τους η Μπαρτσελόνα - Θρίαμβος της Μάλαγα στην παράταση!
i

Twitter / CopaACB

Έστησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο «ραντεβού» τους η Μπαρτσελόνα - Θρίαμβος της Μάλαγα στην παράταση!

Sportal newsroom 01:14 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 01:36 - 17.02.2023

Η Μάλαγα απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Final 8 του ισπανικού κυπέλλου αφού τη νίκησε στην παράταση 89-87 και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρεάλ Μαδρίτης, που νωρίτερα είχε βγάλει νοκ άουτ την Βαλένθια.

Την έκπληξη της βραδιάς έκανε η Μάλαγα στο κύπελλο Ισπανίας, αφού νίκησε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά με 89-87 και την έστειλε εκτός Final 8, ακυρώνοντας και το... ραντεβού των «μπλαουγκράνα» με την Ρεάλ Μαδρίτης, που νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 16/2 είχε νικήσει την Βαλένθια και περίμενε να δει αν θα δώσει ένα ακόμα clasico!

Ο Ντάριο Μπριθουέλα ωστόσο είχε άλλη άποψη και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη, αφήνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές με τη... χαρά ότι θα έβλεπαν το βράδυ του Σάββάτου (19/2) μια ακόμα αναμέτρηση ανάμεσα στους μεγάλους αντιπάλους του ισπανικού αθλητισμού. 

Η Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα του αγώνα είχε τον ρόλο του οδηγού, όμως ενώ συνεχώς βρισκόταν μπροστά στο σκορ, δεν μπορούσε να πάρει διαφορά που θα της έκανε τη ζωή πιο εύκολη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μάλαγα και τελικά έκανε τη... ζημιά! 

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους μπλαουγκράνα μπροστά στο σκορ με 21-20, ενώ στο ημίχρονο οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν φτάσει τη διαφορά στο +7 (41-34). Το παιχνίδι έγερνε υπέρ των μπλαουγκράνα και στην τρίτη περίοδο. Οι Καταλανοί βασιζόμενοι στον Μίροτιτς και τον Χίγκινς διατήρησαν τη διαφορά στους 5 πόντους στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, όμως στην τελευταία περίοδο η Μάλαγα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ηγέτη τον Μπριθουέλα που σημείωσε 27 πόντους και είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Πέρι που πρόσθεσε άλλους 22, οδήγησαν αρχικά τον αγώνα σε παράταση (76-76 η κανονική περίοδος) κι εκεί έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν το φαβορί, αφού αν και ο Λαπροβίτολα είχε την ευκαιρία να απαντήσει το καλάθι του Πέρι από την γραμμή των βολών, δεν το έκανε ποτέ!

Έτσι, η Μπαρτσελόνα που είναι η κάτοχος του τροπαίου τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα μπορέσει φέτος να υπερασπιστεί το στέμμα της, το οποίο θα διεκδικήσουν η Ρεάλ, η Μάλαγα και οι νικητές των ζευγαριών Τενερίφη - Γκραν - Κανάρια και Μπανταλόνα - Μπασκόνια. 

Δεκάλεπτα: 21-20, 41-34, 55-50, 76-76 (κ.α.) 87-89 (παρ.)

Tags: