Μπελινέλι και Σενγκέλια έδωσαν την πρόκριση στη Βίρτους στον αγώνα με τη Βενέτσια
i

Virtus Segafredo

Μπελινέλι και Σενγκέλια έδωσαν την πρόκριση στη Βίρτους στον αγώνα με τη Βενέτσια

Sportal newsroom 22:52 - 16.02.2023

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας προκρίθηκε η Βίρτους η οποία επικράτησε της Βενέτσια στο Τορίνο με σκορ 82-68.

Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Μάρκο Μπελινέλι, η Βίρτους Μπολόνια έκαμψε την αντίσταση της Βενέτσια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ιταλικού κυπέλλου.

Παράλληλα με το Final 8 του ελληνικού κυπέλλου, εκεί όπου σήμερα Περιστέρι και ΑΕΚ προκρίθηκαν εις βάρος των ΠΑΟΚ και Πανιωνίου, η Ευρώπη παίζει μπάσκετ. Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου έχουν σταματήσει προκειμένου να διεξαχθούν τα Final 8.

Στην Ιταλία, η Βίρτους κοντραρίστηκε με την Βενέτσια πααίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Μπελινέλι σημείωσε 21 πόντους, ενώ άλλους 19 πρόσθεσε ο Σενγκέλια, προκειμένου η ομάδα της Μπολόνια να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η Βενέτσια άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 20-22, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο όντας και πάλι μπροστά στο σκορ, με ένα καλάθι διαφορά (34-36).

Οι δύο τελευταίες περίοδοι όμως ήταν εντελώς διαφορετικές. Οι παίκτες του Σκαριόλο με όπλο την άμυνά τους αντεπιτέθηκαν και τελικά κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα της γ' περιόδου με το σκορ 55-48, ενώ στην τελευταία περίοδο συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς κι έτσι δεν δτυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 34-36, 55-48, 82-68