Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Ομοσπονδία της Γαλλίας με επιστολή της προς την αντίστοιχη της Αργεντινής (vids)
i

Μαρτίνες/©Twitter

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Ομοσπονδία της Γαλλίας με επιστολή της προς την αντίστοιχη της Αργεντινής (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:30 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ποδοσφαιρική βεντέτα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών μετά τον τελικό.

Οι Γάλλοι ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους Αργεντινούς, εκφράζοντας επισήμως την ενόχληση τους για τη συμπεριφορά του Εμιλιάνο Μαρτίνες μετά τη λήξη του τελικού στο Κατάρ. Ο τερματοφύλακας της «αλμπισελέστε» αποδοκιμάστηκε από τους Γάλλους οπαδούς στο γήπεδο και δεν δίστασε να αντιδράσει. 

Στη συνέχεια ο Μαρτίνες πίκαρε με τον τρόπο του τον Εμπαπέ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των πρωταθλητών κόσμου στα αποδυτήρια. 

Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Γι’ αυτό έκανα τη χειρονομία με το γάντι στην απονομή» (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

12:29 - 19.12.2022

Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Γι’ αυτό έκανα τη χειρονομία με το γάντι στην απονομή» (vid)

Ο «ήρωας» της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες αποκάλυψε τον λόγο που έβαλε το χρυσό γάντι στα γεννητικά του όργανα και πανηγύρισε προκλητικά μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή.

Ο Νοέλ Λε Γκραέ πέρασε στην αντεπίθεση. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ouest-France»: «Έγραψα επιστολή στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αργεντινής λόγω της αντιαθλητικής συμπεριφοράς των παικτών. 

Ήταν ασυνήθιστες υπερβολές στο πλαίσιο αθλητικού αγώνα. Ήταν μια συμπεριφορά που ήταν δύσκολο να γίνει κατανοητή και αποδεκτή. Το παράκαναν. Ειδικά με τον Εμπαπέ. Ακόμα και μετά την επίθεση με αυτόν τον τρόπο, η στάση του Εμπαπέ ήταν υποδειγματική». 

Θέση πήρε και ο πρώην διεθνής Γάλλος αμυντικός Αντίλ Ραμί, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018. Έγραψε στο twitter: «Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το χρυσό γάντι έπρεπε να το πάρει ο Μπόνο». Εννοεί φυσικά τον τερματοφύλακα της εθνικής Μαρόκου. 

Οι Αργεντινοί δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη το 2018 όταν η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Η εθνική ομάδα επέστρεψε στο Παρίσι και γιόρτασε την επιτυχία στο Σταντ ντε Φράνς. Οι παίκτες αφιέρωσαν κάποια στιγμή ένα τραγούδι στον Καντέ. Οι στίχοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι μικρός, είναι γλυκός, σταμάτησε τον Λέο Μέσι...»  

Οι Αργεντινοί θεωρούν ότι οι Γάλλοι διεθνείς κορόιδευαν τότε τον ηγέτη της «αλμπισελέστε» και πως τώρα η εθνική τους ομάδα πήρε την εκδίκηση της. Επίσης ανέσυραν στην επιφάνεια ένα παλιό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ και τους συμπαίκτες του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Για να δείξουν ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν είναι το καλύτερο παιδί. 

Ο Χάαλαντ έκανε μία ανάρτηση το 2020 όταν η Ντόρτμουντ πήγε στη γαλλική πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έγραψε την ημέρα του αγώνα: «Η δική πόλη, όχι η δική σας». Η γαλλική ομάδα νίκησε με σκορ 2-0 και σε συνδυασμό με το 2-1 υπέρ των «Βεστφαλών» στον πρώτο αγώνα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. O Νεϊμάρ απάντησε στο τέλος: «Η πόλη σου είναι στη Νορβηγία. Γύρνα πίσω. Το Παρίσι είναι η πόλη μας και όχι η δική σου». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καβάνι δεν ήθελε να συμμετάσχει στο πικάρισμα που έκαναν οι συμπαίκτες του στον Χάαλαντ. 

Στο μεταξύ εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και άλλο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ. Σε παιχνίδι της Παρι Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα δέχθηκε φάουλ από τον Ντέστ. Ο Αμερικανός προσπάθησε να του ζητήσει συγγνώμη και ο Γάλλος επιθετικός του είπε: «Μην με ακουμπάς». Τότε μπήκε στην μέση ο Ζόρντι Άλμπα και είπε στον Εμπαπέ: «Σου ζήτησε συγγνώμη. Είσαι αλαζόνας». Ο Γάλλος απάντησε, μιλώντας άπταιστα ισπανικά, στον αμυντικό της Μπαρτσελόνα: «Θα σε σκοτώσω στους δρόμους». 

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει γίνει πλέον κόκκινο πανί για τους Γάλλους και ο Εμπαπέ για τους Αργεντινούς. Ο τελικός του Μουντιάλ άφησε ανοικτές πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν.