Ανακοίνωσε τον Ματίας Ακούνια η Λαμία

Ματίας Ακούνια

i

©Λαμία

Ανακοίνωσε τον Ματίας Ακούνια η Λαμία

Sportal newsroom 19:13 - 09.07.2023

Η Λαμία ανακοίνωσε ακόμα μία μεταγραφή για την καλοκαιρινή περίοδο, με τον Ματίας Ακούνια να γίνεται παίκτης της ομάδας της Φθιώτιδας.

Η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματίας Ακούνια από την Μπόστον Ρίβερ. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του 30χρονου στην Ελλάδα, αφού έχει αγωνιστεί στη Λάρισα, με την οποία είχε 37 συμμετοχές εννέα γκολ και δύο ασίστ. 

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 30χρονο (28-11-1992) Ουρουγουανό επιθετικό, Mathías Acuña, ο οποίος μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της CA Boston River στην πατρίδα του με την οποία είχε τέσσερα γκολ και μια ασίστ σε 17 συμμετοχές.

Ο Acuña αγωνίστηκε στο παρελθόν ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας, από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022 και κατέγραψε συνολικά 37 συμμετοχές πετυχαίνοντας εννέα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η οικογένεια της Λαμίας τον καλωσορίζει και του εύχεται μια χρονιά γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες!»

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήρθε στην ομάδα της Φθιώτιδας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τζέισον Μεδίνα, ο οποίος αποχώρησε από τη Λαμία. Καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και δεν υπήρξε συμφωνία για ανανέωση. 

Ο Ακούνια λοιπόν την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Μπόστον Ρίβερ, παρόλο που είχε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Ωστόσο η συνεργασία τους λύθηκε κοινή συνεναίση. 

«Ευχαριστώ για αυτό, Μάτι. Ευχαριστούμε τον Ματίας Ακούνια που ήταν μέλος της ομάδας, για την παράδοση και την αφοσίωση που είχε πάντα στον σύλλογο. Εκ μέρους της Μπόστον Ρίβερ σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι έρχεται», είχε γράψει η ομάδα από την Ουρουγουάη στην ανακοίνωση αποχώρησης του Ακούνια.