Παλεύει η Λαμία για την παραμονή του Βέργου

Ο Νίκος Βέργος.

i

©intime

Παλεύει η Λαμία για την παραμονή του Βέργου

Γιώργος Σακελλαρίου 20:01 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 22.05.2023

Ο Νίκος Βέργος έδειξε την ποιότητά του στα ματς που αγωνίστηκε, βοήθησε για την παραμονή και η Λαμία επιθυμεί να τον έχει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ο Νίκος Βέργος μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα φόρεσε τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Τη σεζόν 2020-21 με δύο γκολ στα μπαράζ παραμονής με τη Ξάνθη, ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του Αγρινίου στη Super League. Στο πρώτο ματς που ο Παναιτωλικός ηττήθηκε 2-1, είχε το μοναδικό γκολ των Αγρινιωτών και στη ρεβάνς με πέναλτι σημείωσε το 1-0 και έδωσε την ομάδα του.

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή και ο 27χρονος (13/1/96) Βέργος την εξαργύρωσε με μεταγραφή στην Αυστρία και τη Βόλφσμπεργκερ, στην οποία υπέγραψε έως το 2024. Στην αυστριακή ομάδα ο Έλληνας φορ αγωνίστηκε σε 16 αγώνες και είχε ένα γκολ και μία ασίστ, αλλά όχι και τον ρόλο που επιθυμούσε. Στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, αγωνίστηκε ως αλλαγή και μέτρησε 308 λεπτά.

Η Λαμία τον έφερε τον Γενάρη με τη μορφή δανεισμού, ώστε να σώσει την κατηγορία. Ο Βέργος, λόγω τραυματισμού, δεν έπαιξε στα ματς με Λεβαδειακό και Ιωνικό, που κράτησαν τον σύλλογο στη Super League. Η απουσία του ήταν σημαντική, αλλά εξαιτίας του Τόσιτς η Λαμία πανηγύρισε την παραμονή.

Ο Βέργος μέχρι εκείνο το σημείο σε 16 ματς στο πρωτάθλημα (είχε και δύο στο Κύπελλο χωρίς γκολ), μέτρησε τέσσερα τέρματα. Είχε ένα στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Άρη, πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη εντός έδρας με 1-0 επί του Ατρόμητου και τα δύο τέρματα επίσης εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (νίκη με 2-0).

Πρόσφερε πάρα πολλά, λοιπόν, στο συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου, έδειχνε πάθος, δέθηκε με την ομάδα και εισήγηση του Έλληνα τεχνικού είναι η παραμονή του. Είναι σημαντικό, άλλωστε, για τη Λαμία να βρει λύση σ’ αυτό το κομμάτι, όπου φέτος πήρε ελάχιστα από Μανούσο, Μποάκι, Μεντίνα, Καραμάνο στη διάρκεια της χρονιάς. Φυσικά δεν είναι δυνατόν η Λαμία να τον αγοράσει από τους Αυστριακούς.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να τον ζητήσει ξανά δανεικό και να καλύψει το συμβόλαιό του ή να μείνει ο 27χρονος επιθετικός ελεύθερος και να υπογράψει στη Λαμία. Και τα δύο σενάρια, όμως, μπορεί να κοστίσουν σε χρόνο και δύσκολα θα έχουν άμεση εξέλιξη. Η διοίκηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την πλευρά του παίκτη και προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα για να τον κρατήσει στην πόλη της Φθιώτιδας. Η παραμονή του θα είναι ασφαλώς ένα καλό νέο για την ερχόμενη σεζόν, όπου η Λαμία θα επιδιώξει τη γρήγορη σωτηρία και όχι να φτάσει στο φινάλε, όπως συνέβη φέτος, ενώ πέρσι σώθηκε στο μπαράζ με τη Βέροια.