Με «χρυσό» σκόρερ τον Τόσιτς η Λαμία πάει για τελικό παραμονής στη Νίκαια - Έπεσε ο Λεβαδειακός

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τόσιτς η Λαμία πάει για τελικό παραμονής στη Νίκαια - Έπεσε ο Λεβαδειακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:01 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:47 - 06.05.2023

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, η Λαμία «έσωσε» τον βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό και πλέον η μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των playouts

Σε ένα ματς με απίθανο φινάλε, η Λαμία πανηγύρισε την ισοπαλία κόντρα στον Λεβαδειακό (1-1), αφού με γκολ του Τόσιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό το γκολ ήταν καταδικαστικό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αποχαιρετούν τη Stoiximan Super League, τρέχοντας μάλιστα αήττητο στα playout (5 νίκες και μία ισοπαλία)

Πλέον, μετά την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η δεύτερη ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία θα κριθεί στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία, για την τελευταία αγωνιστική των playout της Stoiximan Super League. Ο σύλλογος του Λεωνίδα Βόκολου θα χρειαστεί απλά να αποσπάσει το «X» από αυτόν του Μιχάλη Γρηγορίου, προκειμένου να παραμείνει και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Στα του αγώνα, η ομάδα που είχε την ευκαιρία να πάρει πρώτη προβάδισμα ήταν η γηπεδούχος, αφού μετά από μαρκάρισμα του Παζ στον Μεδίνα, ο δεύτερος κλήθηκε να αναλάβει την εκτέλεση πέναλτι που θα έφερνε το 1-0. Όμως για κακή του τύχη απέναντι ήταν ένας Γκροφ που δεν είχε πρόθεση να δεχτεί γκολ, κάτι που είχε αποδείξει νωρίτερα διώχνοντας το τετ - α - τετ του Νούνιες

Ότι δεν έκανε νωρίτερα ο Μεδίνα, το έκανε πράξη από την... απέναντι στο 45+1' ο Νίκας. Λίγο πριν, ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γιαννιώτα στην περιοχή και ο Ευαγγέλου έδειξε τη λευκή βούλα. Κάπως έτσι, ο σύλλογος του Γιάννη Πετράκη μπήκε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Όμως η Λαμία μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πάρει τον βαθμό που θα της έδινε θέση «ηγέτη» στη μάχη της παραμονής. Η πίεση έγινε κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι της γηπεδούχου, που έψαχνε συνεχώς το γκολ. Ωστόσο σε αυτό έφτασε πιο κοντά ο Λεβαδειακός, με το σουτ του Σακό στο 77' να σταματάει στο αριστερό δοκάρι. Η ατυχία δεν σταμάτησε εκεί για τους φιλοξενούμενους, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ο Τόσιτς έπιασε ένα πλασέ στο ημικύλιο της περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Αν ο Λεβαδειακός είχε σκοράρει στο 77' για το 2-0 τότε όλα θα είχαν τελειώσει για τη Λαμία. Το γεγονός πως αυτό το γκολ δεν μπήκε σε συνδυασμό με την πίεση της Λαμίας, έφεραν τελικά τον πόντο που «καταδίκασε» τους παίκτες του Πετράκη.

MVP

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης πως εκείνος που αξίζει τον εν λόγω τίτλο είναι ο Ζόραν Τόσιτς. Το γκολ του είναι αυτό που έσωσε την ομάδα του από περεταίρω ζημία, ενώ το γεγονός πως ο ίδιος πέρασε ως αλλαγή το δίνει ένα επιπλέον «credit»

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Λαμία ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο «καμίνι» της Νίκαιας για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό, την ώρα που ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του (13/05, 20:00).

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (56’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεδίνα (69’ Μανούσος), Στάνκο, Σλίβκα

Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (90+1’ Συμελίδης), Νίκας, Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (90+1’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό, 83’ Μπελμόντ)