Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο κορονοϊός «σταμάτησε» τον Παναθηναϊκό;

Προπονητικό του Παναθηναϊκού

i

© Intime

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο κορονοϊός «σταμάτησε» τον Παναθηναϊκό;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:29 - 06.05.2023

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έλαβε τέλος σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ωστόσο ο Covid ήταν η αιτία για να αναβληθεί το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Πότε ήταν όμως η τελευταία φορά που τα κρούσματα των «πράσινων» εμπόδισαν τη διεξαγωγή αγώνα.

Μάσκα, αντισηπτικό και γάντια είναι κάποια από τα πράγματα που μπήκαν - βίαια - στη ζωή μας, μετά την άφιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα το 2020. Τρία χρόνια αργότερα ο εν λόγω ιός έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και σχεδόν ξεχνάμε ότι κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα μας.

Πάντως, παρά το γεγονός πως προ ολίγων 24ωρων ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της πανδημίας, αυτή δεν σταματάει να δημιουργεί προβλήματα. Ένα από τα τελευταία της, λοιπόν, ήταν και η αναβολή της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κανονισμός του πρωταθλήματος, για να υπάρξει αναβολή αγώνα, πρέπει να υπάρχουν επτά κρούσματα στους δυο τελευταίους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Στους «πράσινους» έφτασαν τα 29!

Η αναβολή των αγώνων της λίγκας ήταν κάτι που είχαν ξεχάσει στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού», αφού η τελευταία φορά που παιχνίδι τους άλλαξε ημερομηνία λόγω Covid ήταν το 2021. Πιο αναλυτικά, η αναμέτρηση της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού ο αντίπαλος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς παρουσίασε 8 θετικά κρούσματα και ως εκ τούτου το ματς διεξήχθη τον Φλεβάρη του 2023.

Πάντως, εκείνη την περίοδο ο κορονοϊός έκανε... πάρτι στις ομάδες της Super League, αφού μετά το διάστημα των Χριστουγέννων οι αναβολές ήταν αρκετές. Αφενός ο ΠΑΟΚ είδε την αναμέτρηση του με τον Παναιτωλικό να μετατίθεται σε νέα ημερομηνία, αφού οι βρέθηκαν στους Αγρινιώτες 13 κρούσματα. Λίγα 24ωρα αργότερα, από τα 7 παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής θα διεξάγονταν μόλις τα δύο, αφού συνολικά 10 ομάδες θα είχαν ελλείψεις εξαιτίας της ίωσης. Για την ιστορία, ένα από τα ματς που δεν έγιναν ήταν το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Tags: