Μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟΚ μετά το διπλό στη Λαμία!

Μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟΚ μετά το διπλό στη Λαμία!

Μάνος Τσαλγατίδης 21:27 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 03.03.2024

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Λαμία με 0-2 χάρη σε γκολ των Τάισον και Μπάμπα και μπαίνει στα Play Off όντας στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 επί της Λαμίας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας χάρη σε γκολ του Τάισον στο 71ο λεπτό και του Μπάμπα στο 91΄.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1 και τη γνωστή τακτική του ΠΑΟΚ επιλέγοντας στην αρχική ενδεκάδα τους: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλια, Αντρίγια και Σαμάτα.

Από την άλλη ο Λεωνίδας Βόκολος αποφάσισε να κατεβάσει την ομάδα του με σχηματισμό 3-5-2 και τους: Κοσέλεβ, Αμαράλ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Παπαδόπουλο, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες, Τσιλούλη, Μάλτσι, Σλίβκα.

Το παιχνίδι χρειάστηκε 10 λεπτά για να δημιουργηθεί κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες και αυτή ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον στο 10ο λεπτό εκτέλεσε συρτά από δεξιά το φάουλ που κέρδισε ο Κωνσταντέλιας, αλλά ο Κοσέλεβ μπλόκαρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Μεϊτέ επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 14ο λεπτό ο Αντρίγια εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από τα δεξιά, αλλά ο Κοσέλεβ αντέδρασε σωστά.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την πρώτη τους φάση στο 17΄ όταν μετά από λάθος του Μεϊτέ, ο Νούνιες έπιασε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι δεν προβληματίστηκε και απέκρουσε το δυνατά σουτ. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 22΄ το πλασέ του Κωνσταντέλια πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Σαμάτα στο 24ο λεπτό έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, αφού ο Μπάμπα σέντραρε και ο Τανζανός εξ επαφή και σε κενή εστία κατάφερε να πλασάρει... πλάγια!

Ο Τανζανός στο 38΄ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπράντον Τόμας να παίρνει τη θέση του. Αυτή ήταν η δεύτερη στο παιχνίδι, καθώς είχε κάνει και η Λαμία στο 29΄ όταν τραυματίστηκε ο Μαρτίνες και πέρασε στο ματς ο Τζανδάρης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν δίχτυα και τον ΠΑΟΚ να έχει τις ευκαιρίες, αλλά να μην τις εκμεταλλεύεται.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει μια τεράστια ευκαιρία. Στο 52΄ ο Αντρίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μεϊτέ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Κοσέλεβ να κάνει ενστικτωδώς την απόκρουση της ζωής του. Ο Δικέφαλος συνέχισε την πίεση κάνοντας τη Λαμία να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με το τσουβάλι, στο 52΄ ο Μπράντον βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι κατόρθωσε να σουτάρει, με την μπάλα να φεύγει εκτός γηπέδου. Ο Δικέφαλος στο 63΄ και στο 66΄ απείλησε και πάλι με ένα σουτ του Κωνσταντέλια και μια κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Στο 71ο λεπτό έγινε πράξη αυτό που ήταν δίκαιο. Η μπάλα έφτασε στον Τάισον έξω από την περιοχή, αυτός προσποιήθηκε σούταρε συρτά και δυνατά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κοσέλεβ. Ο Λουτσέσκου έχοντας στο μυαλό του και το ματς του Ζάγκρεμπ αποφάσισε να δώσει ανάσες σε Ότο και Αντρίγια, ρίχνοντας στο ματς τους Βιεϊρίνια και Ντεσπόντοφ.

Στο 91΄ ο Μπάμπα βρήκε και 2ο γκολ με ωραίο γυριστό του Μπάμπα και αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Αμαράλ (81΄ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81΄ Βασιλαντονόπουλους), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29΄ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (58΄Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (75΄ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ, Οζντόεφ (81΄ Τσιγγάρας), Κωνσταντέλιας (81΄ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Αντρίγια (75΄ Ντεσπόντοφ) και Σαμάτα (38΄ Μπράντον).

MVP:

Ο Τάισον Φρέντα και χωρίς το γκολ που πέτυχε ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στο γήπεδο για την ενέργεια του και τις προσπάθειες του. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε κιόλας και έτσι το βραβείο του MVP του ανήκει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το γκολ του Τάισον ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Λεωνίδας Βόκολος θέλησε με την πεντάδα στην άμυνα του να κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, αλλά η ποιότητα του Δικεφάλου και το τακτικό πλάνο του Λουτσέσκου δεν μπορούσαν να σταματηθούν.