Εσπασε ρεκόρ ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ: Ο νεότερος βασικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (vid)

Λαμίν Γιαμάλ

i

PrtScr

Εσπασε ρεκόρ ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ: Ο νεότερος βασικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (vid)

Κώστας Τόπας 09:42 - 21.08.2023

Σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών, ο Ισπανός, Λαμίν Γιαμάλ, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έχει παραταχθεί βασικός σε αγώνα της La Liga.

Την Κυριακή (20/08), ο Ισπανός εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού από τον Τσάβι στη νίκη της Μπαρτσελόνα (2-0) επί της Κάντιθ στη δεύτερη αγωνιστική της La Liga. Μόλις 16 ετών και 38 ημερών, ο παίκτης που προπονήθηκε από τη Λα Μασία έγινε ο νεότερος κάτοχος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος και συνεπώς του καταλανικού συλλόγου.

«Πολύ ώριμος παίκτης για την ηλικία του», υπερηφανεύεται ο Τσάβι

Στην ισοπαλία κόντρα στη Χετάφε (0-0) για την έναρξη της σεζόν, ο Γιαμάλ είχε παίξει 14 λεπτά. Με την αποχώρηση του Ουσμάν Ντεμπελέ για την Παρί Σεν Ζερμέν, ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο προσκήνιο. Σε ηλικία 15 ετών και 290 ημερών, ο Λαμίν Γιαμάλ είχε ήδη γίνει στα τέλη Απριλίου ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έπαιξε επίσημο αγώνα με την Μπαρτσελόνα. «Είναι ένας πολύ ώριμος παίκτης για την ηλικία του. Ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε ο Τσάβι σε συνέντευξη Τύπου για τον νεαρό Ισπανό μετά το παιχνίδι με την Κάντιθ. «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στη Μπάρτσα στα 16 του, αλλά είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να βοηθήσει την ομάδα».

Ο Τσάβι αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον 16χρονο μεσοεπιθετικό, σπάζοντας έτσι ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 82 χρόνια, για τον σύλλογο της Καταλονίας, όταν το 1941 ο Βιτσέντς Μαρτίνεθ (16 ετών και 280 ημερών) είχε ξεκινήσει βασικός σε ένα Clasico με τη Ρεάλ.