Ο Τερ Στέγκεν συμφώνησε για μείωση αποδοχών και μένει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2028

Τερ Στέγκεν

i

© Intime

Ο Τερ Στέγκεν συμφώνησε για μείωση αποδοχών και μένει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2028

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:19 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 19.08.2023

Κάτοικος Βαρκελώνης θα μείνει και για τα επόμενα χρόνια ο Τερ Στέγκεν, καθώς συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα για ανανέωση συμβολαίου, το οποίο ωστόσο θα περιλαμβάνει μείωση αποδοχών.

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν είναι έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον σύλλογο. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τερματοφύλακας θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης έως το 2028, βοηθώντας μάλιστα την ομάδα να συμορφωθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Financial Fair Play.

Μέσα στη συμφωνία με την οποία έδωσαν τα χέρια οι δύο πλευρές, υπάρχει και η... θυσία του Τερ Στέγκεν, ο οποίος δέχτηκε μείωση αποδοχών για αυτή τη σεζόν, έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει σε νέες μεταγραφές χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα με το FFP. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής Marca, μετά από πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους «μπλαουγκράνα» και τον ποδοσφαιριστή, βρέθηκε η «χρυσή» τομή. 

Στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Γερμανού με τους Ματέου Αλεμάνι και Ντέκο, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο, με τον Τερ Στέγκεν πλέον να δεσμεύεται για ακόμη πέντε χρόνια με τους Καταλανούς

Ο 31χρονος Γερμανός κίπερ ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2014 κι έκτοτε αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας. Μέχρι σήμερα, με τη φανέλα του ισπανικού συλλόγου έχει μετρήσει 378 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 158 clean sheets.

Ντε Γιόνγκ: «Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα των ονείρων μου και θέλω να είμαι εδώ όλη μου τη ζωή»

Εκτός από τον Τερ Στέγκεν, τις τελευταίες μέρες ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από το σύνολο του Τσάβι έδειξε την αγάπη του για την ομάδα της Καταλονίας. Ο λόγος γίνεται για τον Φράνκι Ντε Γιόνγκ, ο οποίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και είπε μεταξύ άλλων πως η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα των ονείρων του και θέλει να είναι εκεί για όλα του τη ζωή.

«Η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Οικονομικά, η Μπάρτσα δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της και θα μπορούσαν να πάρουν πολλά χρήματα για μένα. Ίσως ο σύλλογος θεώρησε ότι ήταν καλό να με πουλήσει και να έχει αυτά τα χρήματα. Αλλά δεν ήθελα να φύγω, ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα. Δεν το ήθελα. Γι' αυτό ήμουν πολύ ήρεμος, το είχα αποφασίσει. Είναι η ομάδα των ονείρων μου και θέλω να είμαι εδώ όλη μου τη ζωή. Δεν ήθελα να φύγω ξαφνικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.