Ο Ντέκο νέος τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα

Ντέκο

i

Ντέκο/ Printscreen

Ο Ντέκο νέος τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα

Ορέστης Καδδάς 17:53 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 16.08.2023

Αλλαγή τεχνικού διευθυντή στη Μπαρτσελόνα με τον Ντέκο να παίρνει τη θέση του Αλεμάνι.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι, Ντέκο, θα πάρει τη θέση του Ματέου Αλεμάνι ως τεχνικός διευθυντής στους Μπλαουγκράνα. Ο Βραζιλιάνος που από το 2021 είχε τη θέση του σκάουτερ στην ομάδα της Βαρκελώνης πλέον θα δει τα καθήκοντά του να αυξάνονται. Το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ντέκο αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα την περίοδο 2004 - 2008 και ήταν βασικός στην κατάκτηση του Champions League το 2006 απέναντι στην Άρσεναλ. Η Μπαρτσελόνα τον είχε αγοράσει από την Πόρτο για 21 εκατομμύρια ευρώ, με την οποία είχε επίσης κατακτήσει το Champions League το 2004.

Ο Ματέου Αλεμάνι πάντως δεν θα αποχωρήσει από το πόστο του ακόμα, καθώς μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου και το «κλείσιμο» της μεταγραφικής περιόδου οι δύο άνδρες θα συνεργαστούν προκειμένου να κυλήσει ομαλά το μεταγραφικό και όχι μόνο σχέδιο του συλλόγου. Ο Αλεμάνι βρίσκεται στο συγκεκριμένο ρόλο από το Μάρτιο του 2021 και πριν μερικούς μήνες είχε φτάσει μια ανάσα από την Άστον Βίλα, αλλά τελικά είχε συμφωνηθεί να παραμείνει στους «Μπλαουγκράνα»

Ο Ντέκο σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία του είπε: «Η Επιστροφή μου στη σύλλογο είναι κάτι φανταστικό. Ήμουν εδώ ως ποδοσφαιριστής. Όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν να παίξω εδώ. Εκπλήρωσα το όνειρό μου. Είμαι μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας και τώρα επιστρέφω σε έναν νέο και σημαντικό ρόλό. Αυτόν του τεχνικού διευθυντή»