Μπηχτή Λαπόρτ σε Γκουαρδιόλα: «Αν με βοήθησε προσωπικά; Θα το αφήσω χωρίς σχόλια»

Εμερίκ Λαπόρτ

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Μπηχτή Λαπόρτ σε Γκουαρδιόλα: «Αν με βοήθησε προσωπικά; Θα το αφήσω χωρίς σχόλια»

Κώστας Τόπας 09:23 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 21.01.2024

Ο Εμερίκ Λαπόρτ άφησε την μπηχτή του όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη συνεργασία που είχε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Εμερίκ Λαπόρτ εξέπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου όταν πριν από μια σεζόν πήρε την απόφαση να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου είχε ήδη έναν υπολειπόμενο ρόλο, για να ενταχθεί στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία.

Αν και μετά από ένα χρόνο εκεί άφησε στον αέρα μια πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη νωρίτερα παρά αργότερα, ο Ισπανός διεθνής εξέπληξε με τις δηλώσεις του για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον προπονητή που τον υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα As.

Σε ερώτηση για τον Καταλανό τεχνικό, ο Λαπόρτ ήταν σαφέστατος. «Για μένα, ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής τακτικής στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία. Τώρα τον βλέπω απ' έξω και καταλαβαίνεις. Τακτικά είναι ο καλύτερος», εξήγησε ο πρώην παίκτης της Σίτι, ο οποίος αργότερα εξεπλάγη όταν ρωτήθηκε αν είχε λάβει τη βοήθειά του. σε προσωπικό επίπεδο ή περίμενε περισσότερα, στην οποία απάντησε ότι «θα το αφήσω χωρίς σχόλια».

Αναφερόμενος ακριβώς σε εκείνο το στάδιο και την αποχώρησή του, ο Λαπόρτ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. «Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστη όταν ο σύλλογος άρχισε να υπογράφει άλλους σέντερ μπακ. Όταν κάνεις αυτές τις προσλήψεις, που ήταν επίσης για πολλά χρήματα, δεν μπορείς να σώσεις μια θέση για έναν ποδοσφαιριστή που έχει δώσει έχεις πολλά σωματικά ή ψυχικά προβλήματα, τραυματισμούς. Ο σύλλογος το είδε έτσι και προτίμησε να βάλει άλλους μέσα. Προφανώς, αν δεν είχε συμβεί αυτό θα ήταν διαφορετικά», είπε.

Ακόμα κι έτσι, «η καριέρα ήταν βίαιη. Η Μάντσεστερ Σίτι μου χάρισε νίκες, τρόπαια. Αυτό είναι κάτι σπουδαίο για έναν ποδοσφαιριστή. Σίγουρα υπήρξαν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω καλύτερα και είναι κρίμα το θέμα των τραυματισμών, που έχουν έρθει πολύ συχνά και έχουν επηρεάσει την καριέρα μου. Αλλά είμαι εδώ που είμαι, και δεν μου βγήκε άσχημα. Αλλά ναι, θα ήταν καλύτερο να μην είχα αυτούς τους τραυματισμούς γιατί τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».