Η μεγάλη ληστεία: Αυτό είναι το πρόσωπο - κλειδί που «κλέβει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκουαρντιόλα και ο Τεν Χααχ

Η μεγάλη ληστεία: Αυτό είναι το πρόσωπο - κλειδί που «κλέβει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μάντσεστερ Σίτι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:18 - 20.01.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει το μεγάλο «κόλπο» και παίρνει από τη Μάντσεστερ Σίτι ένα πρόσωπο κλειδί.

Πως είναι να βλέπεις τη συμπολίτισσά σου και... άσπονδη εχθρό σου να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από εσένα; Αγωνιστικά, εμπορικά, σε πρεστίζ. Σίγουρα όχι και το καλύτερο δυνατό. Κάποτε η μπλε πλευρά του Μάντσεστερ ήταν αυτή που χάζευε τα κατορθώματα της σπουδαίας Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Πλέον η κόκκινη πλευρά της πόλης είναι εκείνη που μένει με το στόμα ανοιχτό παρακολουθώντας όλα όσα καταφέρνει η - επίσης σπουδαία - Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Καμιά φορά οι προπονητές παίζουν πολύ σημαντικότερο λόγο για την εξέλιξη και την επιτυχία μιας ομάδας. Και εδώ μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων, δύο προπονητές που άλλαξαν το ποδόσφαιρο.

Αλλά η εξέλιξη της Σίτι δεν οφείλεται μονάχα στον Γκουαρντιόλα. Γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που φτιάχνουν μια... ομπρέλα για τον προπονητή της Σίτι. Ο,τι θέλει το έχει. Ό,τι ζητήσει, θα του γίνει η χάρη. Όποια απαίτηση κι αν σκεφτεί, είναι όλοι τους εκεί. Στις διαταγές του.

Ένα απ' αυτά; Ο σενιόρ Ομάρ Μπεράδα. Για χρόνια στην κορυφή της ιεραρχίας του City Football Group. Ένας άνθρωπος που «τρέχει» όλο αυτό το οικοδόμημα ως επικεφαλής και που οι Άραβες τον εμπιστεύονταν με κλειστά τα μάτια. Γι' αυτό και του είχαν δώσει τον ρόλο του COE.

Ωστόσο ο Μπεράδα υπέβαλε την παραίτησή του και ο λόγος έχει να κάνει πως αλλάζει... χρώματα, παραμένοντας στην ίδια πόλη. Από τη Σίτι στη Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ υποσχέθηκε αλλαγές στη Γιουνάιτεντ και το Athletic έκανε γνωστή τη σπουδαία συμφωνία των «κόκκινων διαβόλων» με τον Μπεράδα, ο οποίος αναμένεται να πιάσει άμεσα δουλειά.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι και οι επόμενες κινήσεις της Γιουνάιτεντ, η οποία αναζητεί την αναγέννησή της και την επιστροφή της στις επιτυχίες και στις ένδοξες μέρες του παρελθόντος.