Λαπόρτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ντροπή αυτό που έγινε στο Μπερναμπέου»

Τζουάν Λαπόρτα

i

© Twitter

Λαπόρτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ντροπή αυτό που έγινε στο Μπερναμπέου»

Πάνος Κορομηλάς 23:42 - 22.01.2024

Αιχμές για τη διαιτησία του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία, άφησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της ουραγού Αλμερία στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με ένα γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ωστόσο, έντονα ήταν τα παράπονα των φιλοξενούμενων για ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις που όπως υποστηρίζουν έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης.

Εκτός από την Αλμερία όμως, οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση και της Μπαρτσελόνα, μέσω του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Καταλανών υποστήριξε πως ήταν ντροπή αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση:

«Ήταν ντροπή αυτό που έγινε στο Μπερναμπέου. Η διαιτητική ομάδα πρέπει να ανταποκρίνεται στην πίεση που επικρατεί αυτή τη σεζόν, αν δεν το κάνει είναι παραμέληση καθηκόντων». δήλωσε ο πρόεδρος των μπλαουγκράνα, εμφανώς αγανακτισμένος. 

Κινήθηκε λοιπόν στο ίδιο πλαίσιο με τις δηλώσεις του Τσάβι μετά τη δύσκολη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπέτις:

«Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις αυτό το πρωτάθλημα. Αν μιλήσω ανοιχτά, θα τιμωρηθώ, αλλά όλοι είδαν τι έγινε. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ταιριάζουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά τα βλέπουμε όλοι. Θυμάμαι το πέναλτι στη Γρανάδα, το γκολ του Φέλιξ με τη Γρανάδα και δεν λέει κανένας τίποτα. Θα είχαμε ήδη έξι βαθμούς παραπάνω. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα»

Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία, ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, Μαρκ Πούμπιλ, προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις αναδεικνύοντας την κατωτερότητα της La Liga σε σχέση με την Premier League:

«Φεύγουμε με την αίσθηση ότι μας έχουν κλέψει το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβεις. Η σημερινή μέρα ξεπερνά κάθε όριο. Πονάει πολύ, αλλά η La Liga απέχει έτη φωτός από την Premier League»