Λαπόρτα: «Δεν έχουμε σκοπό να πουλήσουμε τα αστέρια μας»

Τζουάν Λαπόρτα

i

© Twitter

Λαπόρτα: «Δεν έχουμε σκοπό να πουλήσουμε τα αστέρια μας»

Κώστας Τσιακλής 13:28 - 03.07.2023

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, έκανε σαφές πως οι «μπλαουγκράνα» δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τα αστέρια τους.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, σε συνέχεια της συνέντευξης του μίλησε για τις μεταγραφές και τις προτάσεις που έχουν δεχθεί οι «μπλαουγκράνα» για να παραχωρήσουν κάποιους ποδοσφαιριστές τους. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν πρόκειται να πουλήσουν τα αστέρια τους.

Αρχικά ο Λαπόρτα σχολίασε για τις προσθήκες που μπορούν να γίνουν και σχολίασε την περίπτωση του Οριόλ Ρομέου. «Ο Οριόλ Ρομέου είναι η επόμενη υπογραφή; Αυτόν τον τύπο επιλογής επεξεργάζεται τώρα ο τεχνικός τομέας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε για τις προσφορές που είδε να έρχονται για την πώληση κάποιων ποδοσφαιριστών. Ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε πως δεν έχουν σκοπό να πουλήσουν τα αστέρια τους. Συγκεκριμένα είπε: «Λάβαμε προσφορές για τον Κρίστενσεν, για τον Γκάβι, για τον Πέδρι, για τον Αραούχο, για τον Τερ Στέγκεν, για τον Ανσού, για τον Ραφίνια, για τον Μπάλντε…Αλλά δεν είμαστε σύλλογος που πουλά. Δεν έχουμε σκοπό να πουλήσουμε τα αστέρια μας».

Ακολούθως κλήθηκε να μιλήσει και για τους Φρανκ Κεσί, Κλεμάν Λενγκλέ και Ανσού Φάτι που συνδέθηκαν με αποχώρηση από το σύλλογο. «Το μέλλον του Κεσί; Επίσημα δεν ξέρουμε. Αν θέλει να φύγει, θα το σεβαστούμε — αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για την Μπάρτσα. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία για τον Λένγκλε με την Τότεναμ.

Για τον νεαρό εξτρέμ ανέφερε: «Ανσού Φάτι; Αφήστε τον να συνεχίσει εδώ. Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τσάβι, αλλά ο Ανσού μπορεί να το κάνει με το ταλέντο του».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Λαπόρτα είχε αναφερθεί και στον Λιονέλ Μέσι και εξήγησε το λόγο που ο Αργεντινός επέλεξε να πάει στην Ίντερ Μαϊάμι. «Είχαμε συμφωνήσει με τη La Liga ότι θα αφιερώναμε μέρος των πόρων που διαθέτουμε στον Μέσι. Αυτό περιλαμβανόταν στο σχέδιο βιωσιμότητας. Το κοινοποιήσαμε στον Ζόρζε Μέσι.

Μου είπε ότι ο Λίο είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά στο Παρίσι και ότι ήθελε λιγότερη πίεση. Με τη δική μας επιλογή, θα συνέχιζε να βρίσκεται υπό πίεση και κατάλαβα την απόφασή του», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αποκάλυψε και πως υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με τον Μέσι που πρέπει να λυθούν μέχρι το 2025.