Ο Ιμόμπιλε έστειλε τη Λάτσιο στην κορυφή και τη Σέλτικ σπίτι της!
i

© Intime

Ο Ιμόμπιλε έστειλε τη Λάτσιο στην κορυφή και τη Σέλτικ σπίτι της!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:37 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 28.11.2023

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε, η Λάτσιο επικράτησε της Σέλτικ με 2-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου του Champions League. Αποκλείστηκαν και μαθηματικά οι Σκωτσέζοι...

Ιμόμπιλε λαμπρός οδηγεί τη Λάτσιο στην πρόκριση στα νοκ-άουτ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πανηγύρισε τη νίκη επί της Σέλτικ με 2-1 χάρη στα γκολ του Ιταλού επιθετικού (82', 85') και πάτησε στην κορυφή του πέμπτου ομίλου του Champions League, ενώ εξασφάλισε και την παρουσία της στην Ευρώπη μέχρι και τον Φλεβάρη.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η ήττα για τους Σκωτσέζους σήμανε και το τέλος τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος, αφού έμειναν στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό.

Οι «λατσιάλι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Μοναδική καλή στιγμή τους στο 10ο λεπτό, όταν ο Φελίπε Άντερσον με μία κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από από το οριζόντιο δοκάρι.

Από την πλευρά τους οι Σκωτσέζοι είχαν περιοριστεί περισσότερο σε παθητικό ρόλο, αλλά είχαν και αυτοί την ευκαιρία τους στο 16', όταν ο Φουρουχάσι βρέθηκε σε καλή θέση με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει, με την αντίπαλη άμυνα να είναι σε εγρήγορση. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έγινε απειλητική με τον Φουρουχάσι, ωστόσο στη συνέχεια οι Ιταλοί πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα, ενώ στο 61' είχαν μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Φελίπε Άντερσον να εξαπολύει ένα σουτ και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν πως η Σέλτικ θα μπορούσε να αποδράσει από το «Ολίμπικο» με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως ο Τσίρο Ιμόμπιλε τους χάλασε τα σχέδια. Ο Ιταλός επιθετικός βγήκε μπροστά και «καθάρισε» μόνος του, τους Σκωτσέζους.

Η αρχή έγινε στο 82', όταν ο Ιμόμπιλε βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και με μία ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ έπειτα από 3 λεπτά ο αρχηγός των γηπεδούχων ξαναχτύπησε και με ένα φοβερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.