Επιστροφή στο Champions League με... τελικούς σε Παρίσι, Μιλάνο, Βαρκελώνη και Ρότερνταμ

Κιλιάν Εμπαπέ - Ολιβιέ Ζιρού

Επιστροφή στο Champions League με... τελικούς σε Παρίσι, Μιλάνο, Βαρκελώνη και Ρότερνταμ

Κώστας Τσιακλής 09:04 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 28.11.2023

Το Champions League επιστρέφει με σπουδαίες αναμετρήσεις και τελικούς-πρόκρισης.

Η δράση στο Champions League επιστρέφει την Τρίτη (28/11) με σπουδαίες αναμετρήσεις που μπορούν να κρίνουν αρκετές προκρίσεις στη φάση των «16».

Τα ματς που δεσπόζουν του ενδιαφέροντος είναι στον 6ο όμιλο, που είναι γνωστός και ως γκρουπ του θανάτου. Στο Παρίσι λοιπόν η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Νιούκαστλ των πολλών απουσιών (22:00). Οι Παριζιάνοι θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση αν την ίδια ώρα η Μίλαν δεν επικρατήσει της Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί πάντως αν καταφέρουν να φύγουν με το διπλό από το Μιλάνο τότε θα εξασφαλίσουν δεδομένα την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης.

Το ενδιαφέρον όμως δεν μένει στον 6ο όμιλο, αφού και στους υπόλοιπους τρεις ομίλους υπάρχουν σημαντικοί αγώνες. Στον 5ο όμιλο η Φέγενορντ υποδέχεται στην Ολλανδία την Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00) και θα ψάξει τη νίκη που θα την φέρει πάνω τόσο από τους Μαδριλένους, όσο και από τη Λάτσιο. Από την άλλη οι «ροχιμπλάνκος» με διπλό κλειδώνουν την πρόκριση στους «16». 

Νωρίτερα στις 19:45 η Λάτσιο θα φιλοξενήσει τη Σέλτικ σε ένα παιχνίδι όπου οι Ιταλοί θέλουν μόνο τη νίκη που πιθανόν να τους δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την άλλη η Σέλτικ θα παίξει το τελευταίο της χαρτί προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση που οδηγεί στο Europa League. 

Αμφίρροπη αναμέτρηση υπάρχει και στον 8ο όμιλο, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Πόρτο. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στους εννέα βαθμούς και διεκδικούν τόσο την πρόκριση, όσο και την πρωτιά του ομίλου. Οι «μπλαουγκράνα» με νίκη προκρίνονται ως πρώτοι ενώ οι Πορτογάλοι θα πάνε με προβάδισμα στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σαχτάρ

Που θα δείτε Μίλαν - Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ και τους υπόλοιπους αγώνες των ομίλων του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

08:42 - 28.11.2023

Που θα δείτε Μίλαν - Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ και τους υπόλοιπους αγώνες των ομίλων του Champions League

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (28/11) περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων.

Βέβαια μπορούν να προκριθούν και οι δύο ομάδες από απόψε, αν έρθουν ισόπαλες και η Σαχτάρ δεν νικήσει νωρίτερα (19:45) την Άντβερπ. Οι Ουκρανοί θέλουν μόνο τη νίκη ενώ το ίδιο επιθυμούν και οι Βέλγοι για να μην μείνουν οριστικά εκτός Ευρώπης.

Τέλος, τα πράγματα στον 7ο όμιλο είναι πολύ πιο απλά. Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία έχουν ήδη προκριθεί και θα μονομαχήσουν στο «Έτιχαντ» για την πρώτη θέση (22:00). Σαφέστατο προβάδισμα έχει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που είναι στο +3 και αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία. Την ίδια ώρα στην Ελβετία, Γιούνγκ Μπόις και Ερυθρός Αστέρας θα δώσουν τον δικό τους τελικό για την πρόκριση στο Europa League. Όποια από τις δύο ομάδες νικήσει εξασφαλίζει και μαθηματικά το εισιτήριο. 

Αναλυτικά οι αγώνες: 

5ος Όμιλος: 19:45 Λάτσιο - Σέλτικ, 22:00 Φέγενορντ - Ατλέτικο Μαδρίτης
6ος Όμιλος: 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ, Μίλαν - Ντόρτμουντ
7ος Όμιλος: 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία, Ερυθρός Αστέρας - Γιουνγκ Μπόις
8ος Όμιλος: 19:45 Σαχτάρ - Άντβερπ, 22:00 Μπαρτσελόνα - Πόρτο