Γκουαρδιόλα: «Ουάου! Τι παίκτη μου έφεραν…»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Ουάου! Τι παίκτη μου έφεραν…»

Κώστας Τσιακλής 19:42 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 27.11.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι απόλυτα ικανοποιημένος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για έναν ποδοσφαιριστή του...

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι από την αντίπαλο τους ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο που θα τους κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί βρίσκεται πλέον η Άρσεναλ που επικράτησε με 0-1 της Μπρέντφορντ και προσπέρασε τόσο τη Σίτι, όσο και τους «κόκκινους».

Βασικός στο ντέρμπι του «Έτιχαντ» ήταν και ο Μανουέλ Ακάντζι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Ρόδρι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για τον Ελβετό στόπερ και πραγματικά «έσταξε» μέλι για τον ποδοσφαιριστή του. Χαρακτηριστικά είναι η ατάκα: «Ουάου, τι παίκτη μου έφεραν...».

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιόλα για τον Ακάντζι είπε τα εξής: «Μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, ως κεντρικός αμυντικός και στη μεσαία γραμμή. Όταν φτάνει στο τελευταίο τρίτο έχει την ικανότητα να κάνει πάσες, είναι γρήγορος, είναι δυνατός. Τι μεταγραφή έχει κάνει η Μάντσεστερ Σίτι... ουάου. Τι παίκτη μου έφερε εδώ ο Txiki Begiristain».

Ο Καταλανός τεχνικός αποκάλυψε επίσης πως ανανέωσε δύο φορές με τη Μάντσεστερ Σίτι επειδή εκεί βρίσκεται ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Txiki Begiristain, που ήταν στο παρελθόν και στην Μπαρτσελόνα. «Ένας από τους λόγους που ανανέωσα δύο φορές ήταν γιατί ο Txiki είναι εδώ. Δουλεύουμε απίστευτα καλά μαζί. Δεν έχουμε κρίνει ποτέ ο ένας τον άλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επική δήλωση Γκουαρδιόλα: «Είμαι ωραίος άνδρας, ''αποπλανώ'' τους παίκτες μου κι έτσι καταλαβαίνουν γρήγορα τις οδηγίες μου» (vid)
PREMIER LEAGUE

13:53 - 27.11.2023

Επική δήλωση Γκουαρδιόλα: «Είμαι ωραίος άνδρας, ''αποπλανώ'' τους παίκτες μου κι έτσι καταλαβαίνουν γρήγορα τις οδηγίες μου» (vid)

Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Λίβερπουλ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα προέβη σε μία επική δήλωση αναφορικά με τη σχέση που έχει με τους παίκτες του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ομορφιά του, αλλά και στο ότι λόγω αυτής τους «αποπλανεί» κάνοντας τους συγκεντρωμένους όταν τους δίνει οδηγίες.

Το εντυπωσιακό πάντως με τον Ακάντζι είναι ότι ο Ελβετός έχει αποκτηθεί μόλις με 20 εκατομμύρια ευρώ από τη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2022. Μέχρι σήμερα ο Ακάντζι έχει καταγράψει 64 συμμετοχές με τους «πολίτες» και έχει απολογισμό τέσσερα γκολ και μια ασίστ. Επιπλέον ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε πέρσι το τρεμπλ και φέτος το ευρωπαϊκό σούπερ καπ, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».